ΚΟΙΝΩΝΙΑ

(ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ) Αναβιώνει στο Ναύπλιο η φρικιαστική δολοφονία 26 αλόγων στην ορεινή Κορινθία

0

Σε δεύτερο βαθμό αναμένεται να εκδικαστεί στις 24 Φεβρουαρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου η υπόθεση της δολοφονίας των 26 αλόγων που ένας άνδρας σκότωσε πυροβολώντας τα τον Απρίλιο του 2015 στους πρόποδες του όρους Ζήρεια στην ορεινή Κορινθία, στην περιοχή της Γκούρας.

Πολλά από τα άλογα δεν πέθαναν ακαριαία. Παρέμειναν αβοήθητα και κατέληξαν αρκετές μέρες μετά τον πυροβολισμό τους σύμφωνα με τον νομοκτηνίατρο.

Τα άλογα ανήκαν σε έναν ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος τον χειμώνα κατοικούσε στη Νεμέα και τους καλοκαιρινούς μήνες στην Γκούρα Κορινθίας. Αυτός άφηνε τα ζώα του χωρίς επιτήρηση να πολλαπλασιάζονται και να τρέφονται με ότι βρουν. Το ίδιο ακριβώς φέρεται να έκανε και η κόρη του εκθέτοντας τα ζώα τους σε θανάσιμο κίνδυνο.

Στο σημείο που πυροβολήθηκαν τα άλογα είχαν εντοπιστεί κάλυκες από δίκαννο και έτσι αστυνομικοί μετά από έλεγχο εντόπισαν τον κατηγορούμενο ο οποίος -όπως είπε- τον ενοχλούσαν τα άλογα επειδή έβοσκαν στα βοσκοτόπια που βοσκούσαν και τα δικά του βοοειδή. Μάλιστα ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος έχει και επιχείρηση στο Μεσινό Κορινθίας.

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: Κάντε “κλικ” στην ΕΥΤΥΧΙΑ – φωτογραφικός διαγωνισμός με ένα smartphone

Previous article

Ισθμός: Οι χειρουργικής ακρίβειας υποθαλάσσιες εργασίες υποστύλωσης και ο σκαλιστός Ζαχαρίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.