ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στηρίζουν τον διευθυντή του ΕΠΑΛ οι γονείς – Τι έγραψε στο μήνυμά του

0

Στο πλευρό του διευθυντή του ΕΠΑΛ Λουτρακίου φαίνεται να στέκεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, μετά τα όσα έγιναν με την ατάκα που –μάλλον- του ξέφυγε «με τις απουσίες σας θα κλάψουν οι μανούλες σας, όπως αυτές των παιδιών στα Τέμπη». Αν και ο διευθυντής ουσιαστικά το παραδέχτηκε, ζητώντας συγνώμη οι γονείς με ανακοίνωση που εξέδωσαν ουσιαστικά τον στηρίζουν κάνοντας λόγο για μια φράση που «είναι αποκομμένη και προσωπική άποψη μιας μαθήτριας που δεν ήταν παρούσα».

Συμπληρώνουν ακόμα ότι ο διευθυντής έχει διαμορφώσει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο νιώθουν ηρεμία και ασφάλεια για τα παιδιά τους.

«Εμείς ως Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του συγκεκριμένου σχολείου εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας και την εκτίμησή μας στο πρόσωπο του κ. Διευθυντού. Γνωρίζουμε ότι τα ΕΠΑΛ είναι δύσκολα σχολεία, αλλά η πολύχρονη εμπειρία του, η εκπαιδευτική, παιδαγωγική και διοικητική του ικανότητα συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και νιώθουμε ηρεμία και ασφάλεια γιατί τα παιδιά μας βρίσκονται σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Το ενδιαφέρον του και η αγωνία του για την πρόοδο κάθε μαθητή είναι αμέριστο και αυτό προσπάθησε να εκφράσει στην πρωινή συγκέντρωση του σχολείου. Από την πρώτη στιγμή ό Διευθυντής απευθύνθηκε με προσωπικό μήνυμα σε όλους τους γονείς και κηδεμόνες ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση…».

Νωρίτερα, στο μήνυμά του προς όλους τους γονείς των μαθητών, ο διευθυντής είχε παραδεχτεί το λάθος του εξηγώντας τι συνέβη, αλλά περιγράφοντας ταυτόχρονα και τις συνθήκες που αντιμετωπίζει καθημερινά:

«Ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε από την αναφορά μου στα Τέμπη, που είναι λυπηρό γεγονός. Όμως, όπως κάθε πρωί, προσπαθώ να συγκεντρώσω τους μαθητές, τα παιδιά σας, για προσευχή και ανακοινώσεις. Παρ όλη την προσπάθεια, οι μαθητές προσπαθούν να κρύβονται ή να κάθονται στο κυλικείο ή να με αγνοούν προκλητικά ή να κάνουν κοπάνες.
Αφού έγινε η προσευχή, τούς ανακοίνωσα ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν οι καθηγητές έχουν πάρα πολλές απουσίες. Τους επισήμανα ότι τον μήνα Μάιο που γίνεται ο χαρακτηρισμός φοίτησης θα κλάψουν πολλοί γονείς στο γραφείο μου, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Οι μαθητές αδιάφοροι και κάποιοι γελούσαν. Θέλοντας να τονίσω την σοβαρότητα των απουσιών αναφέρθηκα στα Τέμπη, για να τους τονίσω πόσο οδυνηρό είναι για εσάς, όταν τα παιδιά σας μένουν από απουσίες…
».

Θυμίζουμε, ότι το θέμα ανέδειξε ο δημοτικός σύμβουλος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Ζάχος Αγγιστριώτης, ο οποίος το μετέφερε και στο δημοτικό συμβούλιο.

Με πληροφορίες από το Loutraki365.gr

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Με νίκες συνέχισε η τετράδα των πρωτοπόρων

Previous article

Αναφορά στο υπουργείο Υγείας από τον Ψυχογιό για την απαξίωση του Νοσοκομείου Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.