ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας: “γιατί απεργούμε, τι διεκδικούμε”

0

Η τραγωδία στα Τέμπη ρίχνει βαριά την σκιά της στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο έχει προκαλέσει ευρύτερες αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία με δεκάδες συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό η ΓΣΕΕ έχει ορίσει απεργία για την Πέμπτη 16 Μαρτίου και ο σύλλογος ιδιωτικών υπαλλήλων Κορινθίας παίρνει θέση και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν, με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι, “Το έγκλημα στα Τέμπη δεν είναι ένα  μεμονωμένο περιστατικό αλλά  η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του λαού  σε μια σειρά από περιστατικά  που αποδεικνύουν πως με όλες τις κυβερνήσεις, το σημερινό κράτος αντιμετωπίζει τις ανάγκες και την προστασία του σαν κόστος. Να θυμηθούμε τι έγινε   με τη διαχείριση της πανδημίας, με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, με τα εργατικά ατυχήματα.   Και μιλάμε για το ίδιο κράτος  που φρόντισε να   φτιάξει  υποδομές για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και  το ηλεκτρονικό φακέλωμα αλλά δεν έκανε τίποτα για   την ηλεκτρονική επιτήρηση των τραίνων...”.

Σημειώνει ακόμα ότι “οι συγκλονιστικές κινητοποιήσεις  σμπαράλιασαν την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να αποδώσει το προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε ανθρώπινο λάθος ή  σε κάποιες παθογένειες του κράτους  για τις οποίες, δήθεν, φταίνε όλοι και κυρίως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. 

Αχρήστεψαν τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ψευτιάς και της υποκρισίας της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που θέλησαν να επιβάλουν σιωπητήριο  στο όνομα του πένθους ή να εκτονώσουν  την οργή σε βουβές και  ανώδυνες διαμαρτυρίες. Την προσπάθεια   να μείνει στο απυρόβλητο η διαχρονική πολιτική που δεν διστάζει να θυσιάσει δικαιώματα, εισοδήματα, μισθούς, εργασιακές σχέσεις, υποδομές απαραίτητες για την προστασία του λαού, ακόμα και ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη των λίγων”.

Και η ανακοίνωση καταλήγει με μία σειρά διεκδικήσεων από την πλευρά των εργαζομένων

Διεκδικούμε:

  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας
  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Ο δήμος Κορινθίων καλεί τους αθλητικούς συλλόγους να καταθέσουν αίτημα για επιχορήγηση

Previous article

Κλείνει η πλατφόρμα για το market pass – Πότε αρχίζει ο δεύτερος γύρος πληρωμών

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.