ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρώνει αύριο όλη η χώρα – ΑΔΕΔΥ: “Κανονικά η απεργία την Πέμπτη”

0

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη (16/03), όπως ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική οργάνωση.

Με αφορμή την παραπληροφόρηση του Υπουργού Εσωτερικών, που αναπαράγουν και διάφορα sites ότι δήθεν η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 16 του Μάρτη βγήκε παράνομη, ενημερώνουμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο ότι αυτό είναι απολύτως ψευδές.

Αυτές τις φήμες τις διέδωσε με Δελτίο Τύπου το Υπουργείο Εσωτερικών κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής. Η απεργία θα γίνει κανονικά”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Νέα εικοσιτετράωρη απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη προκήρυξαν τα συνδικάτα για την Πέμπτη (16/03) με συμμετοχή αυτή τη φορά και της ΓΣΣΕ η οποία δεν συμμετείχε στις ιστορικής μαζικότητας κινητοποιήσεις της περασμένης Τετάρτης (8/3) σε όλη τη χώρα.

«Όλων οι ζωές μετράνε. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι» σημειώνει η ΓΣΣΕ στην ανακοίνωσή της και απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης.

Για τη Συνομοσπονδία τα βασικά τρία ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα είναι τα εξής: Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πώς δεν θα συμβεί ποτέ ξανά;».

Συμμετέχει στην απεργία το ΕΚΑ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, αποφάσισε τη συμμετοχή του στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, καθώς και στο απεργιακό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος, στις 11 π.μ..

  Συμμετέχει στην απεργία η ΟΛΜΕ

  Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία την Πέμπτη (16/03), καθώς η ΟΛΜΕ θα συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει “συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 16/3” και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 και σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις ανά τη χώρα.

  Συμμετέχει στην απεργία η ΠΟΘΑ

  Τη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 16 Μαρτίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, καλώντας σε συγκέντρωση στις 11:00 στη συμβολή των οδών Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας.

  Νέα 24ωρη και από την ΠΝΟ

  Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Πέμπτη 16 Μαρτίου λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην πανελλαδική απεργία.

  ΧΑΡ. ΚΑΣΙΜΗΣ: Κι αφού το Φράγμα Ασωπού σταμάτησε, τί μπορούμε να κάνουμε;

  Previous article

  Κάλεσμα συμμετοχής στις αυριανές κινητοποιήσεις από την ΟΕΒΕ

  Next article

  You may also like

  Comments

  Comments are closed.