ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Ανοίγει ο δρόμος για την σύνδεση Προαστιακού – Κορίνθου με δημοτική συγκοινωνία

0
Πρώτο δρομολόγιο του προαστιακού στην διαδρομή Αίγιο-Κιάτο, μετά από δέκα χρόνια. Αίγιο, 22 Ιουνίου 2020

Την είδηση ότι η νομική σύμβουλος της ΚΕΔΕ Ζέτα Ζυγούρη άναψε το “πράσινο φως” στον δήμο για να προχωρήσει στην δημιουργία γραμμής δημοτικής συγκοινωνίας, που να ενώνει τον σταθμό του προαστιακού με το κέντρο της πόλης επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, στο περιθώριο της σημερινής συνέντευξης Τύπου, για το σχέδιο πόλης στα Βοσέικα.

Ο κ. Νανόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του korinthia.net.gr επιβεβαίωσε ότι η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΚΕΔΕ είναι στα χέρια του δήμου και ήταν θετική, ενώ συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη σύντομα γύρω απο αυτό το θέμα.

Θυμίζουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του περασμένου έτους, ο κ. Νανόπουλος είχε αναφέρει ότι ο δήμος επρόκειτο να αναθέσει στην δικηγόρο της ΚΕΔΕ Ζέτα Ζυγούρη να ερευνήσει την πιθανότητα να δημιουργηθεί γραμμή δημοτικής συγκοινωνίας που θα συνδέει τον προαστιακό με το κέντρο της Κορίνθου.

Όπως είχε πει τότε ο δήμαρχος στην εισήγησή του υπάρχει ένας νέος νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο 2022, ο οποίος αφήνει ένα κενό που αφορά τον πρώτο βαθμό τοπική αυτοδιοίκησης (Δήμοι) και την δυνατότητά του να δημιουργήσουν δημοτική συγκοινωνία. Αντίθετα για τον δεύτερο βαθμό, δίνουν την δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ περιφέρειας και ΚΤΕΛ. Ο δήμος θα εξετάσει ακόμα την πιθανότητα να εκμεταλλευτεί το παράθυρο της μεταβατικής περιόδου για δύο έτη, που αφήνει ο νομοθέτης.

Ο δήμαρχος, τότε είχε ξεκαθαρίσει ότι εφ όσον η δικηγόρος ανάψει το πράσινο φως και υπάρχει νομική κάλυψη, ο δήμος θα προχωρήσει στην γραμμή προαστιακός – κέντρο Κορίνθου.

Δειτε το συγκεκριμένο απόσπασμα από το δημοτικό συμβούλιο στην αρχή της συνεδρίασης

ΒΟΣΕΪΚΑ: πως φτάσαμε στο σχέδιο πόλης, ή αλλιώς μια απίθανη ιστορία ελληνικής γραφειοκρατίας

Previous article

Αισιόδοξος ο Νανόπουλος για την πολεοδόμηση στο στρατόπεδο Κορίνθου: “Περιμένετε την απόφαση του ΣτΕ” – γιατί δεν πήγε στην συνέντευξη Τύπου του ΣΑΚ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.