ΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Έχει κηρύξει πόλεμο ο Καρβέλης στο Νοσοκομείο Κορίνθου;

0

Αμείλικτα ερωτήματα προκύπτουν από τη νέα επιστολή της Ένωσης των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Κορίνθου (ΕΝΓ-ΓΝΚ), στην οποία περιγράφεται μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση για τη δημόσια υγεία.

Στην επιστολή της η ΕΝΓ-ΓΝΚ αναφέρει απίθανα πράγματα, όπως το γεγονός ότι αυτή την στιγμή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) υπηρετεί μόνο ένας (αριθμός 1!!!) μόνιμος γιατρός! Σαν να μην έφτανε αυτό, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, παραιτήθηκε μία -ακόμα- επικουρική ορθοπεδικός του ΤΕΠ (ο αριθμός των παραιτηθέντων γιατρών ξεπερνά τους 20 σε δύο χρόνια),

Κερασάκι στην τούρτα, η απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, να διακόψει την μετακίνηση μίας Γενικής Γιατρού, η οποία κάλυπτε κάποιες εφημερίες, όταν η γιατρός διαμαρτυρήθηκε επειδή την είχαν αφήσει να εφημερεύει στο ΤΕΠ επί 24 ώρες μόνη της!

Όλα αυτά ενώ ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ δεν έχει απαντήσει ακόμα στο ερώτημα γιατί εξαιρέθηκε η Κόρινθος από το πρόγραμμα προσλήψεων γιατρών, καθώς ακόμα και μετά τις κινητοποιήσεις, ενώ συντάχθηκαν και δημοσιεύθηκαν ορθές επαναλήψεις της προκήρυξης, ούτε μία θέση Ιατρού δεν προκηρύχθηκε για το Νοσοκομείο Κορίνθου.

Η επιστολή των γιατρών του Νοσοκομείου Κορίνθου αναφέρει

Σε συνέχεια προηγούμενης επικοινωνίας μας, επανερχόμαστε προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τις δυσμενέστατες συνθήκες λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) του Νοσοκομείου μας.

Αυτή τη στιγμή στο Τ.Ε.Π. υπηρετεί μόνο ένας μόνιμος Ιατρός. Την προηγούμενη εβδομάδα γνωστοποιήθηκε η άμεση αποχώρηση Επικουρικής Ορθοπεδικού του Τ.Ε.Π., με την παραίτησή της να προστίθεται στις πάνω από 20 παραιτήσεις – αποχωρήσεις Ιατρών από το Νοσοκομείο μας την τελευταία 2ετία. Οι ανάγκες του Τ.Ε.Π. καλύπτονται από Γενικούς Ιατρούς Περιφερειακών Ιατρείων, οι οποίοι οικειοθελώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στηρίζουν το Νοσοκομείο μας.

Υπό αυτές τις συνθήκες σοβαρότατης έλλειψης ιατρικού προσωπικού, συνάδελφος Γενική Ιατρός, όπως μας αναφέρθηκε, βρέθηκε το περασμένο Σάββατο να εφημερεύει μόνη της (!) στο Παθολογικό Τ.Ε.Π. Κατόπιν έντονης προφορικής και γραπτής διαμαρτυρίας της και αφού επισήμανε τους κινδύνους που πιθανά προκύπτουν από την εφημερία ενός μόνο ανθρώπου στο Τ.Ε.Π. επί 24 ώρες, ενημερωθήκαμε ότι άμεσα και χωρίς σαφή δικαιολόγηση έπαυσε η μετακίνηση για εφημερίες στο Νοσοκομείο της συναδέλφου, μετά από απόφαση του Διοικητή της Υ.Π.Ε., κου Καρβέλη.

Να σημειωθεί ότι οι ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου στο οποίο υπηρετεί η συνάδελφος καλύπτονται σε πρωινή βάση, ενώ η μετακίνησή της αφορούσε μόνο σε 4 εφημερίες στο Νοσοκομείο, αλλά λόγω αυξημένων αναγκών και υποστελέχωσης του Τ.Ε.Π., η συνάδελφος πραγματοποιούσε έως και 11 εφημερίες μηνιαίως και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας (!).

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι στην τελευταία προκήρυξη θέσεων Ιατρών Ε.Σ.Υ., το Νοσοκομείο Κορίνθου αγνοήθηκε απόλυτα. Ακόμα και μετά τις κινητοποιήσεις μας και ενώ συντάχθηκαν και δημοσιεύθηκαν ορθές επαναλήψεις της προκήρυξης, ούτε μία θέση Ιατρού δεν προκηρύχθηκε για το Νοσοκομείο μας.

Απευθυνόμενοι λοιπόν στη Διοίκηση της 6ης Υ.Π.Ε. θα θέλαμε απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

α. Με ποια αιτιολογία, παρά το γεγονός ότι θέσεις μόνιμων Ιατρών έχουν ζητηθεί από το Νοσοκομείο Κορίνθου, αποφασίσθηκε να μην περιληφθεί το Νοσοκομείο μας στην πρόσφατη προκήρυξη.

β. Με ποιον τρόπο θα εξασφαλισθεί η καθημερινή εφημέρευση του Τ.Ε.Π. του Νοσοκομείου, ώστε η υγεία των ασθενών της Κορινθίας να μην τίθεται σε κίνδυνο.

γ. Για ποιον λόγο διακόπηκε η μετακίνηση της συναδέλφου Γενικής Ιατρού.

δ. Πώς σκοπεύει να καλύψει άμεσα τις ανάγκες Ιατρικού προσωπικού στο Τ.Ε.Π. και στις Κλινικές εν όψει μάλιστα της αυξημένης κίνησης του Πάσχα και στη συνέχεια των καλοκαιρινών μηνών.

Με κύριο μέλημά μας την ασφάλεια των ασθενών μας, με τις ανησυχίες μας πλέον να κορυφώνονται και τις αγωνίες μας να μην βρίσκουν ανταπόκριση, καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να τοποθετηθούν και προειδοποιούμε για άμεσες κινητοποιήσεις.

Νέα αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος από το Μάιο

Previous article

ΦΩΤΟ: Λαμπάδιασε αγροτική κλούβα στην Αρχαία Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.