ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αγγελόκαστρο: ο μόλυβος από τα καμένα καλώδια απειλεί το νερό – Κίνδυνος θάνατος ο δρόμος για το χωριό

0

Το ζήτημα των ελλειμμάτων ασφαλείας για τους οδηγούς που κινούνται στον δρόμο που οδηγεί στο Αγγελόκαστρο επανάφερε ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Μποζίκης κατά την χτεσινή τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, έναν μηνα μετά την αυτοψία που είχε πραγματοποιηθεί εκεί από τον ίδιο, τον αντιπεριφερειάρχη Χάρη Βυτινιώτη και την εντεταλμένη σύμβουλο Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα.

Ο κ. Μποζίκης επανήλθε σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν μπάρες ασφαλείας, έστω και προσωρινού χαρακτήρα, ενώ ειδικά χτες, με την βροχή, την ομίχλη και το σκοτάδι, ακόμα και οι κάτοικοι της περιοχής, που ξέρουν τον δρόμο, κινδυνεύουν.

Ειδικά η μεσαία στροφή, αν δεν ήμουν από την περιοχή, θα πήγαινα στον γκρεμό“, ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μποζίκης, για το σημείο του δρόμου που φαίνεται στην φωτογραφία.

Απαντώντας ο αντιπεριφερειάρχης Χάρης Βυτινιώτης παραδέχτηκε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον συγκεκριμένο δρόμο. Μετέφερε, ωστόσο, το πρόβλημα στον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο και ο οποίος, κατά τον κ. Βυτινιώτη, κωφεύει. Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως έχει προτείνει να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του εργολάβου.

Ο κ. Μποζίκης έκανε ακόμα μία σοβαρή καταγγελία περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Όπως έδειξε μέσα από φωτογραφίες δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση, είτε από την Περιφέρεια, είτε από την εταιρεία που έχει αναλάβει να φτιάξει το αιολικό πάρκο στο Αγγελόκαστρο, για να καθαριστεί ο χώρος από τα καλώδια που κάηκαν στο τέλος Οκτωβρίου, στον δρόμο προς το χωριό.

Τώρα από τα καλώδια έχει μείνει μόνο ο μόλυβος που περιείχαν γεγονός που τα καθιστά άκρως επικίνδυνα για την δημόσια υγεία, καθώς οι βροχές που θα έρθουν θα τον μεταφέρουν στον υδροφόρο ορίζοντα.

Τι θα γίνει επιτέλους με την ανεξέλεγκτη κατάληψη του δημόσιου χώρου στην Κόρινθο;

Previous article

Νίκησε 3-0 και ξέφυγε από Βάρη και Ρόδο ο ΠΑΣ Κόρινθος

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.