ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βέλο και Κόρινθος στο πρόγραμμα “Νταντάδες της γειτονιάς” – αφορά πλέον και τις γιαγιάδες και τους παπούδες

0

Προχωρούν οι διαδικασίες για την εφαρμογή του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε άλλους δήμους της χώρας. Το πρόγραμμα που αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών, ηλικίας από 2 μηνών έως και 2,5 ετών, αρχικά θα εφαρμοστεί πιλοτικά.

Πρόσβαση έχουν γονείς και πρόσωπα, που έχουν την επιμέλεια των βρεφών και των νηπίων, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που επιθυμούν να εγγραφούν στο Μητρώο των Επιμελητών.

Το ενδιαφέρον είναι πως το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» αφορά πλέον και τις γιαγιάδες και τους παππούδες, που φροντίζουν τα εγγόνια τους. Συγκεκριμένα στο μητρώο επιμελητών δύνανται να εγγραφούν όλα τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, που σημαίνει πως «Νταντάδες της Γειτονιάς» μπορούν να γίνουν και οι συγγενείς των γονέων.

Στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί, πιλοτικά, στους δήμους:

  • Βέλου – Βόχας,
  • Βόρειας Κυνουρίας,
  • Ευρώτα,
  • Κορινθίων,
  • Πύλου – Νέστορος και
  • Ναυπλιέων.

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

• Πώς γίνεται η εγγραφή στο “Νταντάδες της γειτονιάς”

Η εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα ntantades.gov.gr και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων είναι δωρεάν. Αίτηση μπορούν να συμπληρώσουν τα άτομα που είναι ενήλικα, έχουν τυπικά προσόντα απόδειξης γνώσης κατηγορίας βρεφονηπιοκόμων, έχουν πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά και ιατρικές γνωματεύσεις από τις ειδικότητες παθολόγου/γενικού ιατρού, δερματολόγου και ψυχολόγου.

Μέσω της εγγραφής στο Μητρώο Επιμελητών, οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες ενισχύουν το επαγγελματικό τους προφίλ καθώς έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να εργαστούν επίσημα και νόμιμα στον τομέα της κατ’ οίκον φύλαξης βρεφών, ενώ συμμετέχοντας στη δράση “Νταντάδες της γειτονιάς” έχουν και ασφάλιση.

Τονίζεται ακόμη ότι η εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών δεν αποκλείει την απασχόληση σε άλλη δομή ή βρεφονηπιακό σταθμό και οι επιμελητές/ επιμελήτριες ρυθμίζουν το ωράριο εργασίας αλλά και την αμοιβή τους κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς.

Όσο για τα άτομα που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό παροχής πρώτων βοηθειών σε βρέφη και παιδιά που είναι υποχρεωτικό για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν σεμινάριο του ΕΚΑΒ και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ιστοσελίδα ntantades.gov.gr. Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες θα ειδοποιηθούν για τον χρόνο και τον τόπο της εκπαίδευσής τους.

Παράταση στην παράδοση της Κορινθιακής σταφίδας – Θα συσταθεί διεπαγγελματική ομάδα

Previous article

(ΒΙΝΤΕΟ) Διάβρωση ακτών στον Κορινθιακό: ήμουν νιός και γέρασα…

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.