ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Πρώτη συνεδρίαση για την Επιτροπή Περιβάλλοντος

0

Συνεδρίασε, για πρώτη φορά, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Παρασκευή 22 Μαρτίου.

Τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν

-η γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου: Παραγωγή και εκμετάλλευση βιοαερίου με τη μέθοδο της αναερόβιας χώνευσης οργανικών αποβλήτων, με σκοπό την εκμετάλλευση αυτού προς πώληση και ηλεκτροπαραγωγή και την παραγωγή οργανικών λιπασμάτων και εδαφοβελτιωτικών που θα εγκατασταθεί στη ΒΙΠΕ Τρίπολης.

-γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Εγκατάσταση και λειτουργία Μικρού Υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 0,90 MW και των συνοδών έργων οδοποιίας και ηλεκτρικής διασύνδεσης αυτού», της εταιρείας «ΥΔΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΕ», στον ΠΟΤΑΜΟ ΝΕΔΑ, της ΔΕ Είρας του Δήμου Οιχαλίας της ΠΕ Μεσσηνίας.

Και στα δύο θέματα η επιτροπή γνωμοδότησε αρνητικά.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Aναστάσιος Αδαμόπουλος, δήλωσε: «Είναι πολύ ευχάριστη η σημερινή στιγμή της έναρξης των εργασιών της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έχουμε έναν πολύ σημαντικό ρόλο να επιτελέσουμε, καθώς στην επιτροπή έχουν μεταφερθεί όλες οι αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου σε θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας και η χρησιμότητά της φάνηκε ακόμα και σήμερα. Είμαστε ένα ευέλικτο όργανο στο οποίο εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις και μπορεί να παίρνει γρήγορες και άμεσες αποφάσεις».

«ΕΦΕΔΡΕΙΑ & ΠΑΛΑΪΚΗ ΑΜΥΝΑ»: αν θες ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο… Εκδήλωση των εφέδρων της Πελοποννήσου

Previous article

Λεφτά (ΔΕΝ) υπάρχουν! Σε αναζήτηση εσόδων ο δήμος Βέλου Βόχας – Πως σχεδιάζει να το πετύχει

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.