ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Πέντε ανακοινώσεις Σταυρέλη: ποιες αποφάσεις επηρεάζουν την ζωή των Κορίνθιων

0

Με βομβαρδισμό ανακοινώσεων μέσω των social media ο δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης ενημέρωσε τους δημότες για μια σειρά από αποφάσεις που θα επηρεάσουν την ζωή του το επόμενο διάστημα

Η πρώτη ανάρτηση αφορά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την οποία παραχωρούνται δωρεάν τα δημοτικά ακίνητα σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους. Και μάλιστα ισομερώς και με ίσες ευκαιρίες για όλους.

«Υποσχεθήκαμε ισονομία, ισοπολιτεία και δίκαιη αντιμετώπιση των συλλόγων και σωματείων. Το κάνουμε πράξη με τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παραχωρούμε δωρεάν τη χρήση δημοτικών ακινήτων σε αθλητικούς , πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους για στέγαση των δράσεών τους. Προστατεύουμε τη δημοτική περιουσία και γινόμαστε συμμέτοχοι στις δράσεις αθλητισμού, πολιτισμού και περιβάλλοντος μέσω των συλλόγων μας…», σημειώνει ο κ. Σταυρέλης.

Στην συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο για την τροποποίηση των χρήσεων γης, των όρων και περιορισμών δόμησης του γενικού προγραμματικού σχεδίου (MASTER PLAN) του λιμένος Κορίνθου, καθώς και η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

«Με τον τρόπο αυτό στρέφουμε το πρόσωπο της πόλης μας στη θάλασσά μας», λέει ο κ. Σταυρέλης και συνεχίζει: «εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα η τροποποίηση των χρήσεων γης και ανοίγει πλέον ο δρόμος για την κατασκευή της Μαρίνας 298 σκαφών, αλλά και ανάπτυξη του λιμένος γενικότερα. Ακολουθούν εξειδικευμένες μελέτες και πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατασκευή και διαχείριση της μαρίνας…».

Σχετικό είναι και το θέμα της μαρίνας στον Κόρφο, για την οποία ο δήμαρχος είπε: «υποσχεθήκαμε την τουριστική ανάδειξη του Κόρφου. Μιλήσαμε για την θαλάσσια και τη χερσαία ζώνη , με κατασκευή Μαρίνας σκαφών. Πλησιάζει η ώρα για τη μελέτη. Ένα ευχαριστώ στον άμισθο ειδικό μου σύμβουλο και επιχειρηματία Βασίλειο Καρποδίνη για την προσφορά του να χρηματοδοτήσει τη μελέτη αυτή. Η αγάπη του για το Κόρφο είναι δεδομένη…».

Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί η δημοτική αγορά της Κορίνθου, για την οποία, τον περασμένο Φεβρουάριο λήφθηκε η πρώτη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για ανακαίνιση, εκσυγχρονισμό, ανάδειξη και ανάπλαση του υπάρχοντος κτιρίου.

«Χθες έγινε το δεύτερο βήμα, όπως ακριβώς το είχαμε δρομολογήσει. Η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε την εκπόνηση στατικής μελέτης για το υπάρχον κτίριο. Αμέσως μετά τα αποτελέσματα, σε πολύ σύντομο διάστημα ακολουθεί η εκπόνηση της αναγκαίας οικονομοτεχνικής μελέτης και η δημοπράτηση του έργου», συνεχίζει ο κ. Σταυρέλης και καταλήγει: «Προχωράμε. Ό,τι έχουμε πει το κάνουμε πράξη…».

Τέλος, σημαντική ήταν και η ανακοίνωση που αφορά την σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας, ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα για την σωστή λειτουργία του δήμου.

«Το πρώτο βήμα έγινε με την έγκριση σύστασής της μέσω τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου», αναφέρει ο δήμαρχος Κορινθίων.

«Χθες η Δημοτική Επιτροπή ομόφωνα ενέκρινε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Ακολουθεί η έγκριση από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ακολούθως το αίτημα πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ ή μέσω κινητικότητας. Σημειώνουμε ότι η Δημοτική Αστυνομία έχει καταργηθεί από το Σεπτέμβρη 2013 την περίοδο των Μνημονίων…».

Τι έγινε τελικά με τον σοκαριστικό θάνατο του 60χρονου – Τα ερωτηματικά, αλλά και οι απαντήσεις που έδωσε ο Γρηγόρης Καρπούζης

Previous article

Η ΔΕΥΑ Λουτρακίου παίρνει μέτρα περιορισμού κατανάλωσης νερού

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.