ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Η ΔΕΥΑ Λουτρακίου παίρνει μέτρα περιορισμού κατανάλωσης νερού

0

Με μία ανακοίνωσή της η Δημοτική Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου ενημερώνει τους καταναλωτές της πως παίρνει συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να διαφυλάξει τους υδατικούς πόρους σε μια τρομερά κρίσιμη συγκυρία.

Η ΔΕΥΑΛ, αναφέρει καταρχάς πως ήδη ο δήμος έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η Επιχείρηση με απόφασή της στο σκέλος των μέτρων εξοικονόμησης υδατικών πόρων και περιορισμού της σπατάλης νερού.

Με βάση αυτά, “σας ενημερώνουμε ότι σε εφαρμογή των παραπάνω και του αρ. 3.5 του Κανονισμού Ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν περιορισμοί στην κατανάλωση και κυρώσεις όσων οικιακών παροχών παρουσίασαν και παρουσιάζουν υπερκατανάλωση.

Η ΔΕΥΑΛ-ΑΓ.Θ σε συνεδρίαση του Δ.Σ προχώρησε στην κατακύρωση 19 συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας με κατεπείγουσες διαγωνιστικές διαδικασίες.

Οι σχετικές συμβάσεις έχουν υπογραφεί και η υλοποίησή τους έχει ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου με στόχο την ολοκλήρωση και την παράδοσή τους σε χρήση εντός του Ιουνίου 2024.

Οι συμβάσεις αυτές αφορούν έργα-προμήθειες-υπηρεσίες όπως Αφαλατώσεις (Άγιοι Θεόδωροι. , Ίσθμια και Στραβά), νέες γεωτρήσεις, εξοπλισμός γεωτρήσεων, δίκτυα διασύνδεσης γεωτρήσεων, τηλεμετρία γεωτρήσεων, καλλιέργεια πηγών κ.ά.

Ωστόσο η παραπάνω προσπάθεια θα πέσει στο κενό αν δεν συνοδευτεί από συνετή χρήση του νερού από όλους.

Η σπατάλη στερεί σήμερα το νερό από κάποιους συμπολίτες μας, αλλά κυρίως θα το στερήσει από τις επόμενες γενιές, κι αυτό η ΔΕΥΑ θα εξαντλήσει τις αρμοδιότητες της για να το αποτρέψει.

Σας καλούμε να γίνετε συμπαραστάτες σ’ αυτήν την προσπάθεια. Φτηνό και υγιεινό νερό, με δίκαια διανομή προς όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις…, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πέντε ανακοινώσεις Σταυρέλη: ποιες αποφάσεις επηρεάζουν την ζωή των Κορίνθιων

Previous article

Σεμινάριο για την Τεχνητη Νοημοσύνη και το marketing από το Επιμελητήριο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.