ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι έγινε τελικά με τον σοκαριστικό θάνατο του 60χρονου – Τα ερωτηματικά, αλλά και οι απαντήσεις που έδωσε ο Γρηγόρης Καρπούζης

0

Εξηγήσεις έδωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου, Γρηγόρης Καρπούζης, για το δημοσίευμα που έκανε αναφορά σε περιστατικό ιατρικού λάθους που κατέληξε στον θάνατο ασθενούς.

Μιλώντας στο MyRadio και την εκπομπή “Τα δέοντα στη μαμά σας” ο κ. Καρπούζης ήταν απόλυτος πως δεν έχει περιέλθει σε γνώση του καμιά καταγγελία, ούτε έγινε ΕΔΕ, ούτε τέθηκε κάποιος χειρουργός σε διαθεσιμότητα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, “από τις 15 Ιανουαρίου 2020 οπότε και ανέλαβα καθήκοντα διοικητή στο ΓΝ Κορίνθου, δεν έχει περιέλθει σε γνώση μας τέτοιο περιστατικό, καμία ΕΔΕ δεν έγινε, κανένας γιατρός δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα…“.

Το Korinthia.net.gr ήρθε σε επικοινωνία και με την προηγούμενη διοικήτρια του Νοσοκομείου, Δήμητρα Καλομοίρη, η οποία επίσης μας είπε πως ούτε επί της δικής της διοίκησης σημειώθηκε ανάλογο περιστατικό, ούτε είχαν κινηθεί ανάλογες διαδικασίες.

Από το ρεπορτάζ το Korinthia.net.gr επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό έχει γίνει όντως, πριν απο περίπου δύο μήνες, όπως αναφέρθηκε στο αρχικό ρεπορτάζ από το Loutrakiblog.gr. Όμως δεν είναι ακριβές πως κινήθηκε η οποιαδήποτε διαδικασία από το Νοσοκομείο, γιατί δεν έγινε ποτέ εκεί καταγγελία για το περιστατικό, ούτε κατατέθηκε μήνυση κατά του Νοσοκομείου. Έτσι δεν κινήθηκε ούτε διαδικασία ΕΔΕ, ούτε τέθηκε ο γιατρός (τα στοιχεία του οποίου είναι στην διάθεσή μας) σε διαθεσιμότητα.

Πιθανόν αυτό συνέβη διότι ο συγκεκριμένος γιατρός, αμέσως μετά το περιστατικό, δεν ανανέωσε την παράτασή της σύμβασής του με το Νοσοκομείο και συνταξιοδοτήθηκε. Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε ότι σχεδόν σε όλους τους γιατρούς του Νοσοκομείου το υπουργείο Υγείας κάνει παρατάσεις των συμβάσεων του, όταν φτάσουν σε ηλικία συνταξιοδότησης. Κάποιοι δέχονται τις παρατάσεις, άλλοι όχι. Ο συγκεκριμένος γιατρός, ύστερα από αρκετές παρατάσεις, αυτή την φορά δεν την αποδέχτηκε και βγήκε στην σύνταξη.

Υπάρχει ένα ακόμα κενό στην συζήτηση. Σε ανάλογες περιπτώσεις η ευθύνη δεν βαρύνει μόνο τον χειρουργό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το ποινικό σκέλος. Το χειρουργείο είναι μια πολύπλοκη διαδικασία στην οποία συμμετέχουν και οι νοσηλευτές εργαλειοδότες, οι οποίοι έχουν την ευθύνη να καταγράφουν ό,τι χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα αν λείπει κάτι. Προφανώς, αυτό δεν έγινε κατά την επέμβαση.

Το ενδιαφέρον είναι πως ενώ το συγκεκριμένο χειρουργείο έγινε στην Κόρινθο, ο ασθενής πήρε εξιτήριο, αλλά στην συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών, όπου και κατέληξε. Οπότε κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, αν και εκεί έγινε κάποιο χειρουργείο και αν εκεί δημιουργήθηκε το σοκαριστικό περιστατικό.

Ο κ. Καρπούζης πάντως, άφησε σαφείς αιχμές, έκανε λόγο για “κατασυκοφάντηση” και “παραπληροφόρηση” (σε ό,τι αφορά τις αναφορές περί ΕΔΕ και ενημέρωσης του Νοσοκομείου στο αρχικό ρεπορτάζ), που, όπως είπε, “αποβλέπει σε άλλους σκοπούς“, συνδέοντας προφανώς την διαρροή του θέματος με την επικείμενη αντικατάστασή του και ίσως σε ένα ξεκαθάρισμα με συνδικαλιστές του Νοσοκομείου.

Το ερώτημα βέβαια είναι πως μπορεί να υπάρχει παραπληροφόρηση για ένα θέμα που φαίνεται πως είναι υπαρκτό…

Σε κάθε περίπτωση η δικαστική εξέλιξη θα δείξει πολλά.

ΦΩΤΟ: Σαν έτοιμα από καιρό, (για τον καλό καιρό) τα Καλάμια… Παρέμβαση καθαριότητας απ΄ τον δήμο

Previous article

Πέντε ανακοινώσεις Σταυρέλη: ποιες αποφάσεις επηρεάζουν την ζωή των Κορίνθιων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.