ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρχεται και δεύτερη μηνυτήρια αναφορά για την ΑΕΔΙΚ από το ΤΕΕ – Τι έχει γίνει με την πρώτη!

0

Με μία δήλωση που αν μη τι άλλο θα συζητηθεί, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κορινθίας Γιώργος Κωστήρης τοποθετήθηκε για το θέμα της νέας ζημιάς στην βυθιζόμενη γέφυρα της Ποσειδωνίας, δεύτερης μέσα σε εννέα μήνες. Ο κ. Κωστήρης χαρακτηρίζει “απαράδεκτη” την κατάσταση με τις βυθιζόμενες γέφυρες και συνεχίζει:

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να εξεταστεί το ενδεχόμενο μηνυτήριας αφοράς κατά παντός υπευθύνου (ενδεχομένως κατά ΤΑΙΠΕΔ και ΔΣ Διώρυγας) για παράληψη καθηκόντων και έκθεση σε κίνδυνο. Τέρμα τα “δυστυχώς”, θα το εξετάσουμε εμείς σαν ΤΕΕ…” συνεχίζει!

Πάντως, η μηνυτήρια αναφορά του ΤΕΕ, αν υπάρξει, θα είναι η δεύτερη, καθώς ήδη υπάρχει άλλη μία που κατατέθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κορίνθου από τον πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Σταμάτη (δείτε κάτω).

Ο κ. Σταμάτης κατέθεσε την αναφορά και μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα, το πταισματοδικείο της Πάτρας διόρισε πραγματογνώμονα, ο οποίος θα εξετάσει:

  • πιθανές τεχνικές πλημμέλειες του έργου
  • τον χρόνο επελεύσεως αυτών
  • την τωρινή στατική της επάρκεια
  • τα ευθυνόμενα πρόσωπα που εμπλέκονται στην κατασκευή ή στην συντήρηση του έργου

Ο πραγματογνώμονας θα έπρεπε να καταθέσει την πραγματογνωμοσύνη του μέσα σε 30 ημέρες. Ωστόσο, όπως μας είπε ο κ. Σταμάτης σε νεότερη επικοινωνία μαζί του, δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση μέχρι σήμερα…

Tο πρωί η ΑΕΔΙΚ με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι “η λειτουργία της βυθιζόμενης γέφυρας Ποσειδωνίας έχει διακοπεί προσωρινά, από Κυριακή 7/07/2024  λόγω βλάβης. Οι μηχανικοί της Εταιρίας εργάζονται ώστε να δοθεί σε λειτουργία και πάλι η Γέφυρα. Η Εταιρεία ευχαριστεί εκ των προτέρων θερμά τους χρήστες της γέφυρας και κυρίως τους  κατοίκους της περιοχής για την κατανόησή τους…”.

Απίθανα πράγματα! Έσπασε και πάλι η γέφυρα της Ποσειδωνίας!

Previous article

Ξανά σε λειτουργία η γέφυρα της Ποσειδωνίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.