ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας: Ποιοι και πως θα κάνουν τα τεστ για τον κορονοϊό

0

Με μία λιτή αλλά εμπεριστατωμένη ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας (ΙΣΚ) επιχειρεί να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για το τι ακριβώς συμβαίνει με τα τεστ για τον COVID-19 και κυρίως πως διασφαλίζεται για κάθε άνθρωπο που θέλει να υποβληθεί σε αυτά η αξιοπιστία της διαδικασίας και του αποτελέσματος.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση το τεστ αυτό μπορεί να κάνει μόνο γιατρός συγκεκριμένης ειδικότητας και αφού πρώτα υποβάλλει σχετικό, γραπτό αίτημα στον ΙΣΚ. ειδικότερα η ανακοίνωση του ΙΣΚ αναφέρει:

Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση για την χώρα μας, όπου τα μέτωπα είναι ανοιχτά και οι πληροφορίες καταιγιστικές, είναι εύλογος ο προβληματισμός και η ανησυχία των πολιτών. Η πανδημία COVID-19, σε συνάρτηση με το ελλιπές σύστημα υγείας της χώρας μας, βαθαίνει την υγειονομική κρίση.
Μετά από πληροφορίες που δεχθήκαμε και αφορούν τον νομό Κορινθίας,
θεωρούμε υποχρέωσή μας, την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων πολιτών, σε σχέση με τα τεστ COVID-19, δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες κατεύθυνσης:

1) Η μοναδική και αξιόπιστη εργαστηριακή διάγνωση του νέου Κορονοϊού,
με βάση το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, γίνεται με τη μέθοδο PCR.
2) Κάθε λήψη δείγματος γίνεται ΜΟΝΟ από ιατρό ειδικότητας που
εμπλέκεται άμεσα στην διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου
(Παθολόγος, Γενικός Ιατρός, Πνευμονολόγος, Παιδίατρος, ΩΡΛ, Εργαστηριακοί Ιατροί)
3) Οι ιατροί που επιθυμούν την παροχή του τεστ πρέπει να καταθέτουν γραπτό αίτημα στον ΙΣΚ με όλες τις προδιαγραφές, ο οποίος με τη σειρά του ενημερώνει τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
4) Οι πολίτες που ενδιαφέρονται για το τεστ να ερωτούν τον ιατρό τους για
την αξιοπιστία των τεστ και να ζητούν το γραπτό έγγραφο που τους έχει
χορηγηθεί από τον ΙΣΚ.

Σε περίπτωση αλλαγής οδηγιών και τακτικής από το Υπουργείο Υγείας θα υπάρξει άμεση ενημέρωσή σας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας οφείλει πρωτίστως να διαφυλάξει τα συμφέροντα των μελών του, αλλά και να προασπίσει τους πολίτες, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας”.

ΕΘΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Previous article

Οι NYTimes σοκάρουν με το γράφημα στο πρωτοσέλιδό τους – 1200 δολάρια σε κάθε Αμερικανό δίνει ο Τραμπ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.