ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Οι NYTimes σοκάρουν με το γράφημα στο πρωτοσέλιδό τους – 1200 δολάρια σε κάθε Αμερικανό δίνει ο Τραμπ

0

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο των New York Times φιλοξένησε ένα γράφημα που αποτυπώνει την απώλεια θέσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το γράφημα κάλυψε ολόκληρη την πρώτη σελίδα, καταγράφοντας την ραγδαία και ιστορικά πρωτοφανή αύξηση των ανέργων μέσα σε μια εβδομάδα.

Όπως βλέπετε, το γράφημα ξεκινά από το 2000 στα αριστερά της σελίδας και φτάνει στο σήμερα με μια δραματική εκτόξευση. Οπτικά, τα περισσότερα σημεία δεδομένων βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο εκτός από μια μεγάλη άνοδο κατά τη διάρκεια της ύφεσης του 2008-09. Ωστόσο, ακόμη και αυτό το σημείο είναι αισθητά χαμηλότερο από την σημερινή εικόνα. Σχεδόν 3,3 εκατομμύρια αιτήσεις ανεργίας έχουν καταγραφεί την περασμένη μόνο εβδομάδα, αριθμός πέντε φορές πάνω από το προηγούμενο υψηλότερο επίπεδο ανεργίας, γράφουν οι ΝΥΤ.

Αυτή η μαζική αύξηση σε αιτήσεις ανεργίας δείχνει πόσο έντονη είναι η κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες που πλέον έχουν ξεπεράσει την Κίνα και την Ιταλία σε κρούσματα κορωνοϊού και είναι το παγκόσμιο επίκεντρο της πανδημίας.

Απαντώντας στο αίτημα των καιρών ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χτες το διάταγμα για την δέσμη μέτρων στήριξης οικονομίας και επιχειρήσεων, ύψους 2 τρισ. δολαρίων, το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης στην ιστορία των ΗΠΑ. H σχετική έγκριση υπεγράφη την Παρασκευή, καθώς η χώρα βλέπει τον αριθμό των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό να διπλασιάζεται μέσα σε τρεις μόλις ημέρες, ξεπερνώντας τα 100.000 και τους νεκρούς να υπερβαίνουν τους 1.500. Είχε προηγηθεί η έγκριση από τα δύο σώματα του Κογκρέσου, με τη Βουλή των Αντιπροσώπων να εγκρίνει χθες το νομοσχέδιο, δύο ημέρες μετά το «πράσινο φως» από τη Γερουσία.

Ντόναλντ Τραμπ/Φωτογραφία ΑΡ

Το πακέτο των 2 τρισ. δολαρίων, που προβλέπει και επιταγή 1.200 δολαρίων για κάθε Αμερικανό, αλλά και έκτακτη χρηματοδότηση για το σύστημα υγείας και μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό, εγκρίνεται λίγες ημέρες μετά τα στοιχεία-σοκ για την ανεργία, με τον αριθμό των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση χορήγησης επιδόματος ανέργων να ανέρχεται την προηγούμενη εβδομάδα στα 3,3 εκατομμύρια.

China: Coronavirus could shrink economy in first quarter - CNN

Με τις ΗΠΑ να πλέον έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid-19 από οποιαδήποτε άλλη χώρα, ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι το πακέτο είναι «διπλάσιο σε μέγεθος» από οποιοδήποτε προηγούμενο νομοσχέδιο έκτακτων μέτρων ελάφρυνσης.

«Θα προσφέρουμε την αναγκαία ανακούφιση στις οικογένειες, εργαζομένους και επιχειρήσεις του έθνους μας», δήλωσε, σύμφωνα με το CNN.

Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας: Ποιοι και πως θα κάνουν τα τεστ για τον κορονοϊό

Previous article

Γεωργιάδης: “Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα διαρκέσει πολύ μετά τις 6 Απριλίου”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.