ΚΟΙΝΩΝΙΑ

100-150 ευρώ για τρόφιμα ανα οικογένεια, μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα από την Περιφέρεια

0

Προπληρωμένες κάρτες από 100 ώς 150 ευρώ ανά οικογένεια, ανάλογα με τον αριθμό των μελών της, και μόνο για την αγορά τροφίμων θα διαθέσει η περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ που ξεμπλοκάρεται εκτάκτως μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Το μέτρο αυτό αφορά, αφ’ ενός τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ και συγκεκριμένα 3.042 οικογένειες στην Κορινθία με διατιθέμενη πίστωση 307.496 ευρώ), αλλά και άλλες 300 οικογένειες στην Κορινθία με διατιθέμενη πίστωση 45.500 ευρώ), στις οποίες η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε οξύτατο πρόβλημα επιβίωσης.

Ανάλογες δράσεις θα ληφθούν και για την Αρκαδία και συγκεκριμένα:  1.622 οικογένειες με διατιθέμενη πίστωση 161.621 ευρώ και άλλες 210 οικογένειες με διατιθέμενη πίστωση 32.000 ευρώ, λόγω κορονοϊού. 

Στην απόφαση κατέληξε η περιφέρεια ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας και Αρκαδίας και τους δημάρχους των Π.Ε. για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, επειδή ως γνωστόν παρουσιάστηκαν πάρα πολλά προβλήματα με συνέπεια να δημιουργηθεί κίνδυνος ως προς την υποστήριξη των ασθενών οικονομικά οικογενειών, εν όψει του Πάσχα.

Τα έθιμα της Κυριακής των Βαΐων

Previous article

Ομοιώματα του Χαρδαλιά στα διόδια όλης της χώρας για αποτροπή της εξόδου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.