ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι θα λειτουργούν οι εκκλησίες από την Κυριακή

0

Τα μέτρα τα οποία θα επιτρέψουν την επιστροφή των πιστών στους ναούς με ασφάλεια από τη ερχόμενη Κυριακή 17 Μαίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία, ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος. Τα βασικότερα απο αυτά τα μέτρα αφορούν επαναλαμβανόμενες λειτουργίες, την ελεγχόμενη αναμονή στην είσοδο, την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και τον καθορισμό μέγιστου αριθμού ατόμων που θα μπορούν να είναι ταυτόχρονα σε κάθε ναό .

Ειδικότερα στην είσοδο των ναών θα υπάρχει ένα σύστημα ελεγχόμενης αναμονής πιστών, αλλά και αντισηπτικά. Απαραίτητη είναι η τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου, ακόμα και στην διάρκεια της Μετάληψης, ενώ ο μέγιστος αριθμός των πιστών θα είναι 50 άτομα. Το πρόσωπο που θα ελέγχει στην είσοδο θα φοράει μάσκα και γάντια. Ανοιχτά θα παραμένουν τα μεγάφωνα τις ώρες της Θείας Λειτουργίας, ενώ όπου υπάρχει δυνατότητα θα τελούνται περισσότερες Λειτουργίες. Ο φυσικός εξαερισμός των ναών θα είναι υποχρεωτικός και θα γίνεται συχνή και σχολαστική καθαριότητα.

Σε ό,τι αφορά τα συσσίτια αυτά θα εξακολουθούν να λειτουργούν με διανομή δεμάτων.

Προβληματισμός από την ΔΙΣ

Ενδιαφέρον πάντως, έχει και η θέση της ΔΙΣ στο ζήτημα της ένταξης της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, με την Εκκλησία να εκφράζει την επιφύλαξή της και τον προβληματισμό της. το ίδιο ισχύει και για όσα παρουσιάζονται μέσω του διαδικτύου σε σχέση με την διακωμώδηση και τον διασυρμό των Ιερών Μυστηρίων της Εκκλησία, και ιδιαιτέρως της Θείας Ευχαριστίας, «από κάποιους που δεν σέβονται και προσβάλλουν βάναυσα τα ιερά και τα όσια, τα δόγματα και τους ιερούς κανόνες της πίστεώς μας» εξέφρασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Συνελήφθη πριν λίγα λεπτά ο οδηγός που παρέσυρε 15χρονο με το αυτοκίνητο και τον εγκατέλειψε

Previous article

Την ιστορία της Νέας Κορίνθου φέρνει στο επίκεντρο το Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου – Το πλάνο της ανακαίνισης του

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.