ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ο Καζαντζάκης ήταν στην Στοά του Ελευθέριου Βενιζέλου» – Συνέντευξη με έναν μασόνο

0
Σε τι τελικά πιστεύουν οι μασόνοι; Πώς δημιουργήθηκαν στα βάθη των αιώνων; Ποιες είναι οι σχέσεις τους με την ελίτ; Είναι αλήθεια πως υπάρχουν μασόνοι κληρικοί; Ένας τέκτονας εξομολογείται ανώνυμα.

Ο Νίκος Β. είχε έρθει στην κουβέντα μας έτοιμος να καταρρίψει μύθους. Για να το πετύχει όμως, έπρεπε πρώτα να τους χτίσει όπως έκαναν κάποτε οι πνευματικοί του πρόγονοι. Μπαίνοντας στον χώρο της συνέντευξης, κρατούσε μία τσάντα γεμάτη ‘εκπλήξεις’. Έτσι θα ονόμαζε το περιεχόμενό της – στην πλειοψηφία του βιβλία και σημειώσεις που θα με βοηθούσαν να κατανοήσω καλύτερα τη ζωή και τη φιλοσοφία του, μαζί με κάποια περιζώματα, όπως ονομάζουν οι τέκτονες τις ποδιές που φορούν αναλόγως τον βαθμό τους. Το μάτι μου όμως θα έπεφτε κατευθείαν σε ένα τελετουργικό ξίφος.

Φαντάστηκα αμέσως άνδρες να πέφτουν στα γόνατα για να λάβουν κάποιο μυστικό χρίσμα, φαντάστηκα και άνδρες μιας άλλης εποχής να κάνουν μάχες για να προστατεύσουν τα μυστικά τους. Δεν ήταν τίποτα από αυτά απαραιτήτως λάθος, ήταν λανθασμένα όμως αρκετά από αυτά που ίσως και εσύ έχεις ακούσει για τον τεκτονισμό. (Όχι, οι μασόνοι δεν μπαίνουν στις τελετές τους καβάλα σε τράγους).

Κανένα από τα μυστικά πάντως δεν είναι το πραγματικό όνομα του Νίκου Β. Ο ίδιος δεν είχε απολύτως καμία αντίρρηση να μας μιλήσει επώνυμα, μας εξήγησε ωστόσο ότι σε αυτή την περίπτωση το τελικό άρθρο θα έπρεπε να πάρει την έγκριση της στοάς του πριν τη δημοσίευση. Προτιμήσαμε να προσπεράσουμε το συγκεκριμένο βήμα και να σου παρουσιάσουμε σχεδόν αυτούσια την κουβέντα μας, συμπτυγμένη μονάχα κατά τόπους χάριν συνοχής και ευκολότερης ανάγνωσης.

Τα δικά σου συμπεράσματα θα τα βγάλεις διαβάζοντας την συνέντευξη εδώ

Ο προαστιακός στην Δυτική Κορινθία: σημαντικό βήμα, αλλά λείπει η ηλεκτροκίνηση

Previous article

Από αύριο μόνο με μία αίτηση τα voucher των παιδικών σταθμών – Ποια είναι η διαδικασία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.