ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ράντος ορκίστηκε Γενικός Εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

1

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ράντος διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

Πριν από λίγο ορκίστηκε γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιος Ράντος, καθώς απορρίφθηκε η νομική προσφυγή της τέως γενικής εισαγγελέως του Ηνωμένου Βασιλείου Ελεανόρ Σάρπστον κατά της επιλογής του κ. Ράντου.

Η Ελεανόρ Σάρπστον η οποία ήταν γενική εισαγγελέας της Ε.Ε. είχε προσφύγει στο ΔΕΕ κατά της επιλογής του κ. Ράντου στην εν λόγω θέση. Το ΔΕΕ μπλόκαρε με προσωρινή διαταγή τον διορισμό του κ. Ράντου, εν όψει της εκδίκασης της ένστασής της.

Η Ελεανόρ Σάρπστον επικαλέστηκε το γεγονός ότι μια πρόωρη αντικατάστασή της παραβιάζει την ανεξαρτησία του ΔΕΕ, παρά το γεγονός ότι έχει μεσολαβήσει το Βrexit του Ηνωμένου Βασιλείου (δηλαδή έπαψε να είναι κράτος-μέλος της Ε.Ε.) και ότι πρέπει να ολοκληρώσει την θητεία της στην θέση που κατέχει (6 Οκτωβρίου 2021).

Όμως, απορρίφθηκε η προσφυγή της Ελεανόρ Σάρπστον και σήμερα ορκίστηκε νέος γενικός εισαγγελέας της Ε.Ε. ο κ. Ράντος.

Όπως έλεγαν κύκλοι του νέου Ευρωπαίου γενικού εισαγγελέα, ο κ. Ράντος «θα τιμήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πατρίδα του».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ράντος διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πηγή: protothema.gr

8eCUgvCwsa

Τούρκοι δημοσιογράφοι πέταξαν μέχρι και με αλεξίπτωτο για να καταγράψουν εικόνες στο Καστελόριζο

Previous article

Με την Χορωδία Κορίνθου έκλεισε την ομιλία του στην Βουλή ο Πολάκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] Γράφουμε σε άλλο σημείο για την επιλογή του διακεκριμένου Έλληνα νομικού και τέως προέδρου του ΣτΕ Αθανάσιου Ράντου, για την θέση του γενικού εισαγγελέα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. […]

Comments are closed.