ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαρδαλιάς: Το βράδυ θα έχουμε εικόνα για Αττική και Κορινθία (live ο κυκλώνας)

0

Σε κατάσταση «ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας» τέθηκαν περιοχές στην Δυτική Ελλάδα και την Δυτική Πελοπόννησο που θα πλήξει ο «Ιανός», από τον Νίκο Χαρδαλιά. Μέχρι το βράδυ θα υπάρξει εικόνα για Αττική και Κορινθία, δηλαδή για το δεύτερο κύμα της πορείας της κακοκαιρίας, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι «κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας» προβλέπεται από τον νέο νόμο σε περίπτωση επαπειλούμενου σοβαρού κινδύνου. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, όλος ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, είναι μια δύσκολη κατάσταση, πρόκειται για φαινόμενο με ιδιαίτερα στοιχεία.

Αυτή την ώρα στο μάτι του κυκλώνα είναι η Ηλεία και η Ζάκυνθος.

Ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος, δ/ντης ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr) υποστηρίζει ότι οι εξωτερικές νεφώσεις του κυκλώνας «μακριά από το κέντρο του, επηρεάζουν με κάποιες βροχές και καταιγίδες το Ιόνιο. Περιμένουμε μέσα στις προσεχείς ώρες την ένταση των φαινομένων και την επέκτασή τους μέσα στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, κυρίως τις νυκτερινές ώρες».

Ο κυκλώνας «βλέπει» προς την Αττική
Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, η κακοκαιρία «Ιανός» θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα. «Γνωρίζουμε ότι είναι μια μεγάλη περιοχή αυτή, όμως είναι αδύνατο κάποιος να υπολογίσει από τώρα, με μεγαλύτερη ακρίβεια, το πού θα εκδηλωθούν τα εντονότερα φαινόμενα» σημειώνει.

Από τα δεδομένα που συλλέγει η ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προκύπτει, όπως λέει ο Κώστας Λαγουβάρδος, ότι «μέσα στη νύχτα η κακοκαιρία θα μπει μέσα στη δυτική και νότια χώρα. Αυτό που φαίνεται να επιβεβαιώνεται είναι ότι πέρα από το Ιόνιο, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία θα έχουν έντονα φαινόμενα τόσο το βράδυ, όσο το πρωί της Παρασκευής».

Σε ό,τι αφορά την Αττική υποστηρίζει ότι «τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι θα εκδηλωθούν φαινόμενα το απόγευμα της Παρασκευής, και κυρίως το Σάββατο».


17/9/1920 : Το μοιραίο δάγκωμα μιας μαϊμούς επηρέασε την πορεία της χώρας– Ο αδόκητος θάνατος του βασιλιά Αλέξανδρου Α’

Previous article

Ράμα από την Αθήνα : Ο Ερντογάν δεν έχει ανθελληνικά αισθήματα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.