ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι είπαν Νανόπουλος και Πιτσάκης για τα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και οικονομία

0

Για μια σειρά από θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και την τοπική επιχειρηματικότητα τοποθετήθηκαν σε συνέντευξή τους στο ΙΟΝΙΑΝ TV ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης.

Ο δήμαρχος Κορινθίων αναφέρθηκε στα πιο βασικά ζητήματα της επικαιρότητας και σταχυολογώντας τις απαντήσεις του μπορούμε να αναδείξουμε τα παρακάτω σημεία.

Για την πλατεία: θα είναι έτοιμη εντός του μηνα και πάντως πριν τα Χριστούγεννα. Άφησε να εννοηθεί πως η νέα πλατεία θα γίνει το επίκεντρο των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα

Για το open mall: τις επόμενες εβδομάδες βγαίνουν τα τεύχη δημοπράτησης. Το έργο θα δημοπρατηθεί τους πρώτους μήνες του 2021 και οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά. Στόχος είναι να παραδοθεί το 2022.

Για την Δημοτική Αγορά: Η στατική μελέτη έδειξε πως δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει, ενώ αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο. Έτσι θα γκρεμιστεί και ανακατασκευαστεί, ύστερα από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, στην μορφή και το σχέδιο που είχε η παλιά δημοτική αγορά. Θα υπάρξουν ωστόσο μεγαλύτερες επιφάνειες ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες χρήσης του χώρου. Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει το 2021 και ο σχεδιασμός είναι να παραδοθεί και αυτή το 2022.

Για την τοπική οικονομία: Στόχος είναι η τουριστική ανάπτυξη. Σε πρώτη φάση έγινε έντονη διαφημιστική καμπάνια φέτος για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα. Αναπτύχθηκαν οι υποδομές, ώστε να πάρουμε γαλάζια σημαία. Θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε το Επιχειρησιακό Σχέδιο του δήμου ως προς την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, την βελτίωση των υποδομών του λιμένα και την δημιουργία μαρίνας. Σαφής προτεραιότητά μας είναι να βοηθήσουμε όσες νέες επιχειρήσεις θέλουν να εγκατασταθούν στην Κόρινθο και γι αυτό οι υπηρεσίες του δήμου έχουν εντολή να δίνουν προτεραιότητα και να απαντούν άμεσα στα αιτήματα που έχουν να κάνουν με την εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων.   

Από την μεριά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Πιτσάκης στάθηκε στα παρακάτω:

Για την πλατεία: Θα βοηθήσει ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις εστίασης που έχουν αναπτυχθεί γύρω από την πλατεία και θα αποτελέσει επιχειρηματικά ένα νέο κέντρο μέσα στην πόλη.

Για την γενικότερη κατάσταση της οικονομίας: Όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στην Κορινθία βιώνουμε την κρίση της πανδημίας. Έχουν χτυπηθεί όλοι οι τομείς, όμως εμείς έχουμε κάνει παρεμβάσεις για να εξαιρεθεί η Πελοπόννησος από το lockdown. Είναι άδικο από την στιγμή που η περιφέρεια έχει ελάχιστα κρούσματα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν όσα δίνει η κυβέρνηση. Ζητήσαμε να πληρωθούν οι επιταγές από τις τράπεζες σε ένα είδος άτυπου δανείου, αλλά δεν έγινε δεκτό. Η μείωση του ενοικίου στο 60% δεν βοηθάει όλες τις επιχειρήσεις, αφού υπάρχουν καταστήματα με ενοίκια 4 και 5 χιλιάδες ευρώ. Χρειάζεται να χρηματοδοτηθεί η πληρωμή του ενοικίου στο 100%.

Για την εξωστρέφεια των τοπικών προϊόντων: Η Κορινθία έχει αγροτικά προϊόντα με σημαντική εξαγωγική προοπτική, όπως το κρασί της Νεμέας, η σταφίδα, τα φασόλια Φενεού, τα εσπεριδοειδή κ.ά. Εμείς για χρόνια συμμετείχαμε σε εκθέσεις, όμως τώρα αυτές λόγο covid έχουν σταματήσει. Προσπαθούμε να συμμετάσχουμε σε virual εκθέσεις που γίνονται διεθνώς, ενώ αξιοποιήσαμε την προσφορά του ιδιοκτήτη της Cocomat που έχει δεκάδες καταστήματα στο εξωτερικό και μας παραχώρησε χώρο για να εκθέτουμε τα τοπικά προϊόντα. Το 2021, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα επανέλθουμε με την Έκθεση του Επιμελητηρίου.

Μέχρι 14 Δεκεμβρίου οι μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων στον δήμο Κορινθίων

Previous article

Απίστευτο περιστατικό με 15χρονο στην Τσεχία: Έπεσε από τον 19ο όροφο και σώθηκε

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.