ΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣ

Ο ιδιαίτερος χριστουγεννιάτικος στολισμός της Βενετίας

0

Η Βενετία, παρότι έχει πληγεί σφοδρά από την πανδημία του κορωνοϊού και τις οικονομικές της επιπτώσεις, επέλεξε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να στολίσει γιορτινά τα μεγαλύτερα αξιοθέατά της.

Χωρίς τουρίστες εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η Βενετία αποφάσισε εντούτοις να φωτίσει με εντυπωσιακό τρόπο για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δύο από τα διασημότερα αξιοθέατά της: την πλατεία του Αγίου Μάρκου και τη γέφυρα του Ριάλτο, πάνω από το Μεγάλο Κανάλι.

Στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου δεσπόζει η ομώνυμη Βασιλική, ο Ιταλός καλλιτέχνης Φαμπρίτσιο Πλέσι εγκατέστησε ένα μονάχα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Πρόκειται για ένα έργο από τεράστιες ορθογώνιες οθόνες, που προβάλλουν εικόνες με χρυσό χρώμα, οι οποίες στήθηκαν η μία πάνω στην άλλη για να σχηματίσουν τη μορφή του παραδοσιακού έλατου. Τη νύχτα, αυτές οι οθόνες πλημμυρίζουν με χρώμα την πλατεία εκπέμποντας ένα ζεστό φως.

«Στόχος μου είναι να δώσω φως στην πόλη, έχει ανάγκη από το φως, έχει ανάγκη τον πολιτισμό, έχει ανάγκη από νέα συναισθήματα», εξήγησε στο AFPTV ο Φαμπρίτσιο Πλέσι.

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Από την τηλεόραση θα δούμε το μουντιάλ – Με Ισπανία και Σουηδία κληρώθηκε η Εθνική

Previous article

Το μοντέλο Ellie Goldstein γράφει ιστορία στην καμπάνια της Gucci και δεν σταματά εκεί.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.