ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή! Συνεχίζονται οι τηλεφωνικές απάτες…

0

Οι τηλεφωνικές απάτες του τελευταίους μήνες βρίσκονται σε έξαρση, γι΄αυτό και η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει και προειδοποιεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε καμία περίπτωση να μην αναφέρουν προσωπικά τους στοιχεία ή κωδικούς για χρηματικές συναλλαγές.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις πραγματοποιούνται συνήθως αργά το βράδυ. Με την πρόφαση έκτακτης νοσηλείας συγγενικού προσώπου, τροχαίου ατυχήματος και άλλων, οι επιτήδειοι προσπαθούν να αποσπάσουν μικρά ή μεγάλα χρηματικά ποσά, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του καθενός.

Έχουν σημειωθεί και περιστατικά που συστήνονται ως τραπεζικοί υπάλληλοι ή υπάλληλοι σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, για να συζητήσουν με τα υποψήφια θύματα σχετικά με την προστασία των καταθέσεων τους. Στόχος τους είναι κυρίως ηλικιωμένοι, ή γονείς που τα παιδιά τους σπουδάζουν σε μακρινές πόλεις. Οι δράστες έχουν εναλλακτικά σενάρια, για να μπορούν να ανταποκριθούν όπως και αν εξελιχθεί η συζήτηση. Εκμεταλλεύονται την αναστάτωση που προκαλείται και σ…

Τελευταίο περιστατικό αυτό που συνέβη στην Μεγαλόπολη, όπου κάποιος προσποιήθηκε ότι είναι ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Σιέμπος, προκειμένου να εξαπατήσει πολίτη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αντιδήμαρχος το όνομα του οποίου χρησιμοποιήθηκε από τον άγνωστο απατεώνα:

«Ενημερώνω τους επαγγελματίες, επιχειρηματίες και δημότες του Δήμου μας, ότι τις τελευταίες ώρες γίνονται προσπάθειες εξαπάτησής τους.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας το όνομά μου και την ιδιότητά μου ως Αντιδήμαρχος Μεγαλόπολης, προσπαθούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, λέγοντας ψευδώς πως δήθεν ζητώ κάποια εκ των προϊόντων τους προκειμένου να προμηθεύσουμε δομές του Δήμου.     

Για το λόγο αυτό σας εφιστώ την προσοχή σε παρόμοιες οχλήσεις».

Ανάλογα περιστατικά έχουν παρατηρηθεί σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου, με ορισμένους πολίτες μάλιστα να ξεγελιούνται και να πέφτουν στη φάκα που τους έστησαν οι απατεώνες, αναφέρει το anagnostis.gr

Μάνατζερ για τις 300.000 συντάξεις που εκκρεμούν

Previous article

Η Ισπανία επενδύει δυναμικά στον ήλιο με το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο στην Ευρώπη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.