ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται αλλαγές στο επίδομα ανεργίας

0

Σε ένα νέο πλαίσιο φαίνεται ότι μπαίνει ο μηχανισμός του επιδόματος ανεργίας, καθώς όπως διαφαίνεται το υπουργείο Εργασίας προσανατολίζεται να μετατρέψει το επίδομα σε ένα εργαλείο που θα ενισχύει τη φαρέτρα των ανέργων να βγουν ξανά στην αγορά εργασίας.

Αυτό απορρέει από τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη στη διαδικτυακή παρουσίαση της νέας εφαρμογής ΟΑΕΔapp, κατά τη διάρκεια της οποίας υπογράμμισε ότι “στόχος μας είναι να δούμε πώς μπορεί το επίδομα ανεργίας να γίνει πιο αποτελεσματικό, με άλλα λόγια πως μπορεί να στηρίζει καλύτερα τους ανέργους και να διευκολύνει την όποια επαγγελματική τους προοπτική”.

Ωστόσο, ο υπουργός Εργασίας έμεινε σε αυτό και δεν προχώρησε σε περαιτέρω δηλώσεις επί του θέματος υπογραμμίζοντας ότι η συζήτηση για την αναμόρφωση της παροχής αυτής θα γίνει υπό το πρίσμα των εξελίξεων στα μέτωπα της πανδημίας και του δημοσιονομικού, επισημαίνοντας ωστόσο «ότι ο μηχανισμός του επιδόματος ανεργίας θα μπορούσε να γίνει καλύτερος και πιο επωφελής για τους ανέργους, λαμβάνοντας υπόψη και τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές».

8eCUgvCwsa

“Την άλλη εβδομάδα τελειώνει η πλατεία – Γιατί δεν συζητήθηκε το αίτημα των 90 κατοίκων”

Previous article

Νοσοκομείο Κορίνθου προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τον δήμαρχο Κορινθίων: Nα μας απαλλάξετε από τον βραχνά του προστίμου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.