ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορονοϊός: Μάχη για ένα κρεβάτι ΜΕΘ στην Αττική – Φόβοι για έως 3.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα

0

Το έκτακτο σχέδιο ενίσχυσης των νοσοκομείων της Αττικής, το οποίο ανακοινώθηκε μόλις την προηγούμενη Τετάρτη, ήδη φαίνεται πως δεν είναι αρκετό, μπροστά στη νέα εκρηκτική άνοδο των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό που καταγράφηκε αυτό το Σαββατοκύριακο, στη ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών (άγγιξαν τους 466 το τελευταίο εικοσιτετράωρο σύμφωνα με την καταγραφή του ΕΟΔΥ), στη μάχη για να μείνουν ανοικτά κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ειδικά στα νοσοκομεία με εφημερία.

Αυτά χθες ήταν το ΚΑΤ και το Λαϊκό, για να πάρουν σήμερα τη σκυτάλη από τις 8:00 το γενικό νοσοκομείο Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο, το Τζάνειο και από τις 14:30 το Σισμανόγλειο.

Οι εισαγωγές ασθενών τα προηγούμενα δυο εικοσιτετράωρα , μόνο στην Αθήνα, ξεπέρασαν τις 600. Οι πληρότητες για ακόμη μια φορά έφτασαν το 95% και πάνω από 1.600 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες. Χρειάστηκε μάλιστα, σύμφωνα με σχέδιο της Αριστοτέλους, εσπευσμένα να αναπτυχθούν 30 κλίνες Covid στο νοσοκομείο της Χαλκίδας για μεταφορά ασθενών σε περίπτωση ανάγκης.

Δεν αποκλείεται μάλιστα η ανάπτυξη κλινών και σε άλλα κοντινά νοσοκομεία, όπως αυτό της Κορίνθου και της Θήβας.

Και περιστατικά κορονοϊού στον ιδιωτικό τομέα

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η μεταφορά ασθενών non Covid από το Σισμανόγλειο στο ΝΙΜΙΤΣ, το κύριο μέρος της οποίας -σύμφωνα με το ρεπορτάζ -θα γίνει σήμερα και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη.

Παράλληλα, υπάρχουν επαφές με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια για να δεχθούν περισσότερα περιστατικά, τόσο σε απλές κλίνες, όσο και σε ΜΕΘ. Οι πληροφορίες λένε πως είναι πιθανό να αναγκαστούν να δεχθούν και Covid περιστατικά.

“Στο πλαίσιο της προσπάθειας και με βάση την πίεση την οποία δεχόμαστε, εξετάζουμε την υλοποίηση και άλλων συνεργασιών σε ό,τι έχει να κάνει με το Ε.Σ.Υ. και τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία στην Αττική” δήλωνε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από το Σύνταγμα χθες που πραγματοποιούνταν rapid tests.

Σημειώνεται πως με νομοθετική ρύθμιση, δύναται να διατάσσεται, με απόφαση του υπουργού Υγείας, η αναγκαστική διάθεση στο Δημόσιο για κάλυψη αναγκών δημόσιας υγείας, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, επιμέρους χώρων ιδιωτικών θεραπευτηρίων, δομών υγείας και παρόχων υπηρεσιών υγείας, καθώς και ιδιωτικών νοσοκομείων και θεραπευτηρίων εν συνόλω, για την κάλυψη της έκτακτης και επιτακτικής ανάγκης δημόσιας υγείας από την έξαρση της COVID-19, εφόσον αυτές δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με διαφορετικό τρόπο.

“Βόμβα” Μέγκαν για ρατσισμό από το Παλάτι: “Με ρωτούσαν πόσο σκούρο θα είναι το χρώμα του Αρτσι – Ηθελα να αυτοκτονήσω”

Previous article

Μήνυμα Ταγαρά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.