ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυμα Ταγαρά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

0
????????????????????????????????????

Με ένα λιτό μήνυμα που το συνοδεύει μια φωτογραφία της μητέρας του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς επέλεξε να τιμήσει την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. “Της μητέρας, της συντρόφου, της αδερφής, της φίλης, της κόρης. Της εργαζόμενης, της άνεργης, της γυναίκας που δεν στέκεται λεπτό χωρίς να παλεύει, να αγωνίζεται, να νοιάζεται, να φροντίζει…“, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει.

Χρόνια πολλά σε εκείνη που καθημερινά ανταποκρίνεται στους διαφορετικούς της ρόλους. Σε εκείνη που με την πολυεπίπεδη προσωπικότητά της έχει την  ικανότητα να συνθέτει, να προβλέπει, να οργανώνει, να εξισορροπεί και ταυτόχρονα να παράγει ιδέες.

Γένους θηλυκού άλλωστε είναι η αγάπη, η αυτοθυσία, η υπομονή, η επιμονή, η στοργή, η εργατικότητα, η δημιουργικότητα. Γένους θηλυκού και η δύναμη ψυχής. Και η γυναίκα ξεχωρίζει για τη δυνατή ψυχή της.

Γι΄αυτό το «άλλο μισό του ουρανού», με τη δυνατή ψυχή, οφείλουμε να κάνουμε πολλά ακόμη.Οφείλουμε να λάβουμε αποφάσεις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές. Και ήδη στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο από την ελληνική Πολιτεία, όσο και μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Χρειάζεται ταυτόχρονα όμως και ηγενναία στήριξη της γυναίκας – μητέρας, η οποία αποτελεί και την κεντρομόλο δύναμη της ελληνικής οικογένειας, της ελληνικής κοινωνίας. Διότι, στηρίζοντας τη γυναίκα, στηρίζουμε ουσιαστικά την ίδια μας την κοινωνία.

Χρόνια πολλά σήμερα και κάθε μέρα σε όλες τις γυναίκες.

Με ισχυρά δικαιώματα, με ισότητα, με κοινωνική ευαισθησία.

Σημείωση: Η φωτογραφία είναι από το αρχείο μου, με τη μητέρα μου Ελένη. Τιμής ένεκεν για τη σημερινή ημέρα.

Κορονοϊός: Μάχη για ένα κρεβάτι ΜΕΘ στην Αττική – Φόβοι για έως 3.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα

Previous article

Αυστρία: Εμβόλια της AstraZeneca αποσύρονται λόγω νεκρού μετά από εμβολιασμό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.