ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Γαλλία: Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 6 προσώπων σε εξωτερικούς χώρους

0

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας προτείνει για πρώτη φορά περιορισμό κατ’ οίκον για τους κατοίκους του Ελσίνκι

Οι συναθροίσεις άνω των έξι προσώπων, σε εξωτερικούς χώρους, απαγορεύονται σε όλη τη Γαλλία, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν ζήτησε από τους περιφερειάρχες να εφαρμόσουν «αυστηρά» αυτό το μέτρο, δηλαδή να μην συγκεντρώνονται πάνω από 6 άτομα σε πάρκα ή άλλους εξωτερικούς χώρους στα 16 διαμερίσματα της χώρας που βρίσκονται στο «κόκκινο». Μεταξύ αυτών είναι η περιοχή του Παρισιού, η περιφέρεια της Νίκαιας και ο γαλλικός βορράς.

Το μέτρο αυτό δεν αφορά τις διαδηλώσεις που έχουν δηλωθεί στις αρχές. Επίσης, δεν εφαρμόζεται σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στις πολύτεκνες οικογένειες ή στην άθληση σε εξωτερικούς χώρους, εξήγησε νωρίτερα το περιβάλλον του υπουργού. Από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου ζητήθηκε να επιδείξουν «κοινή λογική» κατά την εφαρμογή των μέτρων.

Οι αρχές θα κάνουν επίσης ελέγχους στα διόδια και στους σταθμούς λεωφορείων και τρένων, ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις από τη μία περιφέρεια στην άλλη.

Φινλανδία: Η κυβέρνηση προτείνει περιορισμό κατ’ οίκον για τους κατοίκους του Ελσίνκι για πρώτη φορά

Η φινλανδική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα την επιβολή κατ’οίκον περιορισμού στους κατοίκους πέντε πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Ελσίνκι, και να επιτρέπεται στους ανθρώπους να βγαίνουν από τα σπίτια τους για προκαθορισμένους λόγους, με στόχο τη μείωση των αυξανόμενων μολύνσεων της Covid-19 και των νοσηλειών.

Το μέτρο, με το οποίο θα είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας του νέου κορονοϊού που η Φινλανδία θα περιορίσει τους ανθρώπους στα σπίτια τους, θα τεθεί σε ψηφοφορία στην Βουλή και προς αξιολόγηση από την επιτροπή συνταγματικού δικαίου.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κυβέρνηση έκλεισε εστιατόρια και σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα.

Η σκανδιναβική χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει 73.516 μολύνσεις της Covid-19 και 811 θανάτους. Έχει επαινεθεί για τον χειρισμό της πανδημίας και συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που έχουν πληγεί λιγότερο στην Ευρώπη. Σήμερα νοσηλεύονται 295 άνθρωποι με Covid-19.

«Αυτές είναι τώρα οι πόλεις με τις πιο δύσκολες επιδημικές συνθήκες, αλλά η λίστα μπορεί να ενημερωθεί αν αλλάξει η κατάσταση», δήλωσε στο Reuters ο Παβί Αντικόσκι, υπεύθυνος επικοινωνίας του πρωθυπουργικού γραφείου.

Στο σχέδιο νόμου που δόθηκε σήμερα το βράδυ στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση ανέφερε ότι με βάση το lockdown οι άνθρωποι θα επιτρέπεται να φεύγουν από τα σπίτια τους μόνο για έναν προκαθορισμένο σκοπό, όπως αγορά τροφίμων ή μετακίνηση σε μια δεύτερη κατοικία.

Η μη τήρηση των μέτρων θα επιφέρει πρόστιμο.

(newsbeast.gr)

Τι (δεν) διδάσκει η Ιστορία: Εθνικόν το αληθές, αλλά πόσες αλήθειες;

Previous article

Πέθανε ο γνωστός θεατρικός παραγωγός Μιχάλης Αδάμ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.