ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Απαγορεύτηκαν τα στενά παντελόνια και τα «μη σοσιαλιστικά» κουρέματα

0

Μαλλιά «χαίτη», καρφάκια, μπλούζες με logο και πολλά ακόμα απαγορεύτηκαν καθώς θεωρούνται σύμβολα του «καπιταλιστικού τρόπου ζωής».

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν απαγόρευσε τα πολύ στενά (skinny) παντελόνια, το κούρεμα «χαίτη» και τα σκουλαρίκια σε ορισμένα σημεία του σώματος ως σύμβολα του «καπιταλιστικού τρόπου ζωής».

Της απαγόρευσης είχε προηγηθεί άρθρο κρατικής εφημερίδας που προειδοποιούσε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα ώστε η «καπιταλιστική κουλτούρα» να μην καταλάβει τη χώρα.

Η επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας δημοσίευσε ένα άρθρο που εξέφρασε την ανησυχία του για τους νεαρούς Βορειοκορεάτες οι οποίοι αγκαλιάζουν όλο και περισσότερο τις τάσεις της δυτικής μόδας. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ακόμη και για το παραμικρό σημάδι του καπιταλιστικού τρόπου ζωής και να αγωνιστούμε για να το ξεφορτωθούμε», ανέφερε το άρθρο. Οι νέοι ενδυματολογικοί κανόνες αποτελούν μέρος του προγράμματος του καθεστώτος για την καταστολή της «αντι-σοσιαλιστικής συμπεριφοράς».

Το καθεστώς φέρεται να έχει απαγορεύσει σχεδόν όλα τα «μη σοσιαλιστικά» κουρέματα και έχει δώσει οδηγίες για τα «σωστά» στυλ στα μαλλιά.

Εκτός από το κούρεμα «χαίτη», τα καρφάκια και βαμμένα μαλλιά δεν επιτρέπονται πλέον σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύθηκαν από το Σοσιαλιστικό Πατριωτικό Συνέδριο Νεολαίας. Τα μέλη της κρατικής οργάνωσης νεολαίας ενεργούν συχνά ως «αστυνομία μόδας» στα καθήκοντά τους περιλαμβάνεται το να σταματούν στο δρόμο κόσμο που φορά ρούχα τα οποία φαίνονται «ξένα».

Τα στενά παντελόνια, τα piercing στη μύτη και στα χείλη, καθώς και μπλουζάκια με εμφανή logo έχουν επίσης απαγορευτεί.

Αυτοδύτες Λουτρακίου: Eθελοντικός καθαρισμός στους Καταρράκτες Λουτρακίου το Σάββατο 29/05/2021

Previous article

Αυτό είναι το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό -Πώς θα χρησιμοποιείται

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΟΣΜΟΣ