ΚΟΣΜΟΣ

NASA: Γιατί στέλνει 100 μωρά καλαμάρια στο διάστημα;

0

Τα πλάσματα, μαζί με εξοπλισμό για πειράματα, θα ταξιδέψουν με το διαστημόπλοιο Falcon 9 της Space X, του Elon Musk.

Περισσότερα από 100 μωρά καλαμάρια και 5.000 μικροσκοπικά πλάσματα θα εκτοξευτούν σήμερα το βράδυ με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Τα πλάσματα, μαζί με εξοπλισμό για πειράματα, θα ταξιδέψουν με το διαστημόπλοιο Falcon 9 της Space X, του Elon Musk.

Στόχος της αποστολής είναι να γίνουν πειράματα που θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν την επίδραση που έχει η πτήση στο διάστημα στον ανθρώπινο οργανισμό και τις αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στα μικρόβια και τα ζώα.

Τα καλαμάρια επιλέχθηκαν γιατί έχουν ανοσοποιητικό σύστημα που μοιάζει με εκείνο των ανθρώπων.

Όπως λέει η NASA, τα πειράματα αυτά θα μπορούσαν να στηρίξουν την ανάπτυξη προστατευτικών μέσων για τη διατήρηση της υγείας των αστροναυτών κατά τη διάρκεια αποστολών μεγάλης διάρκειας.

«Τα ζώα και οι άνθρωποι εξαρτώνται από τα μικρόβια για να διατηρήσουν την υγεία του πεπτικού και του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Δεν έχουμε καταλάβει πλήρως πώς η πτήση στο διάστημα μεταβάλλει αυτές τις επωφελείς αλληλεπιδράσεις», είπε η επικεφαλής του πειράματος, Τζέιμι Φόστερ.

Τα καλαμάρια θα καταψυχθούν πριν από την επιστροφή τους στη γη.

Θα ταξιδέψουν μαζί με 5.000 βραδύπορα, τα μικροσκοπικά πλάσματα που είναι γνωστά και ως «αρκούδες του νερού» και μπορούν να αντέξουν σε πιο ακραία περιβάλλοντα από τις περισσότερες μορφές ζωής. Αυτό τα καθιστά κατάλληλα για να μελετήσουν οι επιστήμονες πώς αντιδρούν τα έμβια όντα σε ακραίες συνθήκες. Στόχος των επιστημόνων της NASA είναι να μελετήσουν τα «κόλπα» που χρησιμοποιούν τα βραδύπορα για να επιβιώσουν, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν για να προστατεύσουν τους αστροναύτες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Δάνεια έως 200.000 € για κεφάλαια κίνησης από το Ταμείο Εγγυήσεων στους αγρότες

Previous article

Κορωνοϊός: 7 νέα κρούσματα στην Κορινθία, 1.112 πανελλαδικά – 445 διασωληνωμένοι, 34 θάνατοι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΟΣΜΟΣ