ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Το Μουσείο του Λούβρου μηνύει το Pornhub για την πλατφόρμα που «ξαναζωντανεύει» γνωστά έργα τέχνης

0

Το Μουσείο Τέχνης του Λούβρου που βρίσκεται στη Γαλλία έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον της γνωστής πορνογραφικής ιστοσελίδας, Pornhub, εξαιτίας μιας πλατφόρμας, η οποία «ξαναζωντανεύει» γνωστά έργα τέχνης, με τη παρουσία ηθοποιών ερωτικών ταινιών.

Το Μουσείο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την πλατφόρμα «Classic Nudes», η οποία σύμφωνα με τους δημιουργούς της παρέχει έναν «διαδραστικό οδηγό εξερεύνησης της ερωτικής τέχνης, μέσα από έργα τέχνης των πιο γνωστών μουσείων του κόσμου».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι προγραμματιστές της πλατφόρμας σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη συλλογή, αν αποδειχθεί επιτυχημένη η πρώτη έκδοση.

Μέχρι στιγμής, η πλατφόρμα παρουσιάζει τους πορνοστάρ να αναπαριστούν κλασικά αριστουργήματα από γνωστές γκαλερί τέχνης, όπως από το Μουσείο του Λούβρου, την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, το Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι, το Μουσείο Ουφίτσι στη Φλωρεντία και το Πράντο στη Μαδρίτη

Μηνύσεις

Tο μουσείο του Λούβρου μαζί με το μουσείο Ουφίτσι της Φλωρεντίας μήνυσαν το Pornhub, για παραβίαση δικαιωμάτων χρήσης και ζήτησαν από την εταιρεία πορνογραφικού περιεχομένου, να αφαιρέσει τις αναπαραγωγές των έργων που παρέχουν οι γκαλερί τους.

Εκπρόσωπος του Λούβρου δήλωσε στο Daily Beas  ότι οι δικηγόροι του ήρθαν σε επαφή με το Pornhub και αναμένει τα έργα να αφαιρεθούν αμέσως.

Επιπλέον, εκπρόσωπος του μουσείου Ουφίτσι, στη Φλωρεντία, δήλωσε επίσης: «Κανείς δεν έχει παραχωρήσει δικαιώματα για επεξεργασία ή χρήση των έργων τέχνης». «Στην Ιταλία, ο νόμος πολιτιστικής κληρονομιάς προβλέπει ότι για τη χρήση και επεξεργασία εικόνων ενός μουσείου, ως συμπιεσμένα έργα, για εμπορικούς σκοπούς, είναι απαραίτητο να έχει παραχωρηθεί άδεια, η οποία ρυθμίζει τις επιτρεπόμενες μεθόδους και καθορίζει τα σχετικά τέλη που πρέπει να καταβληθούν». Όλα αυτά προφανώς συμβαίνουν εάν το μουσείο αποδεχθεί να χορηγήσει άδεια, η οποία όμως, δεν έχει εκδοθεί σε αυτήν την περίπτωση».

Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της πλατφόρμας, ο ιστότοπος δήλωσε: «Τη στιγμή που τα μουσεία ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους, μετά την άρση των μέτρων της πανδημίας, το Pornhub ήθελε να ενθαρρύνει το κοινό να επισκεφτεί, να εξερευνήσει και να ερωτευτεί αυτούς τους πολιτιστικούς οργανισμούς».

«Η διαδικτυακή πύλη ξεναγεί τους επισκέπτες στα αριστουργήματα, τα οποία προβάλλουν το γυμνό σώμα σε όλο του το μεγαλείο» πρόσθεσε.

8eCUgvCwsa

Πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στην Ελλάδα – 23χρονος έσφαξε γάτα στην Πάτρα

Previous article

Επικίνδυνος ιός στα κινητά – Ποιες εφαρμογές πρέπει να διαγράψετε

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.