ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς μόνο με αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό

0

Στόχος του μέτρου, το οποίο θα έχει ισχύ έως τις 19 Μαρτίου 2022, είναι η ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Από την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, πρόσβαση στις επιχειρήσεις και στα τρένα θα έχουν πλέον μόνο όσοι διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης, είτε αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Στόχος του μέτρου είναι ο περιορισμός του τέταρτου κύματος της πανδημίας. Ο κανονισμός θα ισχύει έως τις 19 Μαρτίου 2022 και μπορεί να παραταθεί για άλλους τρεις μήνες.

Σε ό,τι αφορά τους τόπους εργασίας, οι απασχολούμενοι είναι υποχρεωμένοι να επιδείξουν στον εργοδότη το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης. Σε περίπτωση που δεν διαθέτουν κανένα από τα δύο, θα πρέπει παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Οι εργοδότες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα είναι υποχρεωμένοι να το ελέγχουν καθημερινά και να το καταγράφουν. Εκτός αυτού θα πρέπει να αναλάβουν τα έξοδα για δυο τεστ την εβδομάδα στους εργαζόμενους. Ένα επιπλέον τεστ την εβδομάδα πληρώνεται από το κράτος. Αν χρειαστεί και άλλο, θα πρέπει να το πληρώνει ο εργαζόμενος από τη τσέπη του. Ο κανονισμός ισχύει και για άτομα, τα οποία για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν.

Για αυτούς που δεν εργάζονται επειδή δεν διαθέτουν κανένα από τα τρία πιστοποιητικά, μπορούν να επιβληθούν περικοπές στο μισθό, και στην έσχατη περίπτωση μπορούν ακόμη και να απολυθούν. Έως και 25.000 ευρώ πρόστιμο θα κληθούν να καταβάλουν τόσο οι εργοδότες όσο και οι εργαζόμενοι που θα παραβιάσουν τον κανονισμό.

Έλεγχοι στα τρένα

Σε ό,τι αφορά τα τρένα, οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn) ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι είτε από τους ελεγκτές των αμαξοστοιχιών είτε από το προσωπικό ασφαλείας της εταιρείας. Επιβάτες που δεν διαθέτουν κανένα από τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, θα αποβιβάζονται. Η ίδια διαδικασία ισχύει και στις γραμμές των υπεραστικών λεωφορείων.

Πηγή: DW

Πνίγηκε η Κόρινθος – Αεροχείμαρρος έφερε μεγάλη ύψη βροχής – Ανάλογες συνθήκες όλο το Σαββατοκύριακο

Previous article

Βυθιζόμενη γέφυρα του Σαρωνικού: Απραξίας Εγκώμιον

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΟΣΜΟΣ