ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κόρεα: Απαγόρευση γέλωτος (και σούπερ μάρκετ) για 11 ημέρες ως μνημόσυνο στον Κιμ Γιονγκ Ιλ

0

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του άλλοτε ηγέτη και πατέρα του σημερινού προέδρου της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πένθους το καθεστώς της Πιονγκ Γιανγκ επέβαλε στους πολίτες της χώρας την απαγόρευση του …γέλιου, της κατανάλωσης αλκοόλ και των αγορών στα σούπερ μάρκετ για 11 ημέρες.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε πως για 11 ημέρες οι πολίτες δεν θα μπορούν να δείξουν κάποιο συναίσθημα χαράς, όπως το γέλιο, αλλά ούτε και να διασκεδάσουν με αλκοόλ, γιατί η χώρα πρέπει να τιμήσει τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Μάλιστα, προβλέπονται αυστηρές ποινές για τους παραβάτες.

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ κυβέρνησε τη Βόρεια Κορέα από το 1994 έως και τον θάνατό του το 2011 και στη συνέχεια τον διαδέχθηκε ο τρίτος και νεότερος γιος του, ο σημερινός ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν.

voreia-korea-apagoreysi-gelotos-kai-soyper-market-gia-11-imeres-os-mnimosyno-ston-kim-giongk-il0
Tα επιβλητικά αγάλματα των Κιμ Γιονγκ Ιλ και Κιμ Ιλ Σουνγκ

Απαγορεύονται τα ψώνια και το κλάμα για θάνατο συγγενή

«Κατά την περίοδο πένθους, δεν πρέπει να πιούμε αλκοόλ, να γελάσουμε ή να ασχολούμαστε με δραστηριότητες αναψυχής», δήλωσε στο Radio Free Asia (RFA) ένας κάτοικος της Βόρειας Κορέας.

Μάλιστα, κατά την επέτειο του θανάτου του Ιλ, οι Βορειοκορεάτες δεν μπορούν να πάνε ούτε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Ο κάτοικος, όπως μεταδίδει η Daily Τelegraph, πρόσθεσε στον ραδιοφωνικό σταθμό, ότι «στο παρελθόν όσοι άνθρωποι βρέθηκαν να καταναλώνουν αλκοόλ ή μεθυσμένοι κατά την περίοδο πένθους συνελήφθησαν και αντιμετωπίστηκαν ως εγκληματίες ιδεολογίας. Δεν τους ξαναείδαμε ποτέ».

Τέλος, το μέτρο που σπάει κάθε κοντέρ σοβαρότητας είναι πως εάν πεθάνει κάποιος κατά την διάρκεια αυτών των 11 ημερών, οι συγγενείς του δεν επιτρέπεται να κλάψουν για αυτόν και το σώμα του θανόντος θα ταφεί μετά το τέλος της περιόδου πένθους για τον Κιμ Γιονγκ Ιλ.

πηγή: Καθημερινή

Επιστρέφουν στην Ελλάδα 47 αρχαία αντικείμενα, προϊόντα παράνομης διακίνησης από τη συλλογή Steinhardt

Previous article

Εκατοντάδες απολιθωμένα ίχνη δεινοσαύρων ανακαλύφθηκαν στην Πολωνία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΟΣΜΟΣ