ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Κλείδωσε» το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου – Ποιοι επιστήμονες διαφωνούν, την Τρίτη οι ανακοινώσεις

0

Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα 10/1. Οι τελευταίες εξελίξεις και τα νεότερα δεδομένα. Την Τρίτη οι ανακοινώσεις.

Όλες οι πληροφορίες και τα νεότερα δεδομένα δείχνουν ότι τελικά τα σχολεία θα ανοίξουν τη Δευτέρα 10/1 και επί της ουσίας αυτή είναι η πολιτική απόφαση με τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας να κάνουν τις σχετικές ανακοινώσεις το απόγευμα της Τρίτης.

Τι και αν αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή των Ειδικών (14:00) η κυβέρνηση αποφάσισε και ανοίγει τα σχολεία στις 10 του μηνός, όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας το βράδυ της Δευτέρας.

Η κ. Γκάγκα μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι «βλέπουμε ήδη περισσότερα θετικά κρούσματα στα παιδιά, αλλά όχι νοσηλείες», ενώ συμπλήρωσε ότι «τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά καθώς είναι καλύτερο τα παιδιά να βρίσκονται σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον παρά στις παιδικές χαρές».

Βέβαια ξέχασε να πει ότι μέσα στις διακοπές που τα παιδιά δεν πήγαν στα σχολεία τα κρούσματα στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έπεσαν (όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ) και ας «έτρεχαν» στις ανοιχτές πλατείες και στα πάρκα.

Πάντως το μεσημέρι της Τρίτης 4/1 θα συνεδριάσει η Επιτροπή των Ειδικών και θα εξετάσει να εφαρμοστεί το αυξημένο testing στους μαθητές (3 από 2), μείωση του πρωτοκόλλου κλεισίματος ενός τμήματος από το 50%+1, στο 40%+1, με την κυβέρνηση όπως είπαμε να έχει πάρει (ξανά) τις αποφάσεις της πριν συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή.

Πάντως και η αυριανή συνεδρίαση δεν αναμένεται να είναι εύκολη. Υπάρχουν οι θερμοί υποστηρικτές της αν. Υπουργού που λένε «ναι» στο άνοιγμα, όσοι ζητούν τηλεκπαίδευση για τουλάχιστον 2 εβδομάδες και όσοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να ανοίξουν δυο εβδομάδες αργότερα.

Σύμφωνα πάντως με τους ειδικούς ο μεγάλος φόβος είναι όχι μόνο η μεγάλη διασπορά στους κόλπους των μαθητών, αλλά στο ότι η αλυσίδα της διασποράς θα μεταφερθεί στις οικογένειες, στους γονείς και στους παππούδες αλλά και στους εργασιακούς χώρους.
Σημειώστε τέλος ότι από την Τρίτη αναμένεται να δούμε τεράστια έκρηξη κρουσμάτων και έως τα τέλη του Ιανουαρίου και σιγά – σιγά νέα αύξηση στις νοσηλείες των νοσοκομείων.

Φυσικά από την υπερ-διασπορά της μετάλλαξης Ομικρον δεν θα λείψουν τα κρούσματα σε καθηγητές και δασκάλους και εκτός από τους υγειονομικούς η χώρα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με χιλιάδες κρούσματα και στους εκπαιδευτικούς με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει όπως καταλαβαίνουμε όλοι μας.

Και κάτι τελευταίο αν σήμερα 3/1 η θετικότητα έφτασε στο αστρονομικό 24.75%, που θα φτάσει τις επόμενες (λίγες) μέρες.

Οι δαπάνες που μπαίνουν στα έξοδα και εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδηµα των αγροτών

Previous article

Ερνστ Τσίλλερ σε λόγο αυτοβιογραφικό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.