ΚΟΣΜΟΣΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

“Άνευ προηγουμένου η καταστροφή” στην Τόνγκα. Ερήμωσαν ολόκληρα νησιά.

0

Για μια«άνευ προηγουμένου καταστροφή» κάνουν λόγο η κυβέρνηση της Τόνγκα στην πρώτες επίσημες ανακοινώσεις της μετά την τρομακτική ηφαιστειακή έκρηξη που προκάλεσε τσουνάμι.

Σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τρεις θανάτους, δύο ντόπιους και μια βρετανίδα υπήκοο, ενώ  όπως ανακοινώθηκε ορισμένα από τα μικρότερα, απομακρυσμένα νησιά επλήγησαν ιδιαίτερα σοβαρά, καθώς όλα τα σπίτια  έχουν καταστραφεί στο ένα και μόλις δύο κατάφεραν να μείνουν όρθια σε ένα άλλο. 

Οι δε προσπάθειες αποστολής βοήθειας,  όπως αναφέρει το ΒBC παρεμποδίζονται από την συνεχής πτώση τέφρας που έχει καλύψει και το κεντρικό αεροδρόμιο της χώρας.

Εθελοντές προσπαθούν να καθαρίσουν τον διάδρομο προσγείωσης για να μπορέσουν να μπορέσουν να προσεγγίσουν τα αεροσκάφη με τις πολύτιμες προμήθειες και πρωτίστως με πόσιμο νερό, που αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Οι δε τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί εξαιτίας της καταστροφής του μοναδικού υποβρύχιου καλωδίου που συνδέει την Τόνγκα με τον υπόλοιπο κόσμο.

Στην ενημέρωσή της, η κυβέρνηση της Τόνγκα είπε ότι το διαδίκτυο ήταν επίσης εκτός λειτουργίας, αλλά ορισμένες τοπικές τηλεφωνικές υπηρεσίες ήταν διαθέσιμες και ήταν σε εξέλιξη εργασίες για την αποκατάσταση πλήρους επικοινωνίας.

Οι εκκενώσεις από τα νησιά που έχουν πληγεί περισσότερο έχουν αρχίσει. 

Πηγή:  ΒΒC

Αρχαιολογία: Μια ολόκληρη ρωμαϊκή πόλη ανακαλύφθηκε σε εργασίες των σιδηροδρόμων της Βρετανίας

Previous article

Βιασμός 24χρονης: Τί έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΟΣΜΟΣ