ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι αγοράζουν το ρωσικό LNG που δεν θέλει η Δύση

0

Κινεζικές κρατικές εταιρείες, όπως η Sinopec και η PetroChina, βρίσκονται σε συζητήσεις με προμηθευτές προκειμένου να αγοράσουν να αγοράσουν πρόσθετες ποσότητες ρωσικού LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου) με μεγάλη έκπτωση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι περισσότεροι εισαγωγείς ανά τον κόσμο δεν αγοράζουν ρωσικό LNG από φόβο για μελλοντικές κυρώσεις ή πλήγμα στη φήμη τους. Οι κινεζικές εταιρείες εμφανίζονται αυτή τη στιγμή οι μόνες πρόθυμες να το πράξουν, προσφέροντας έτσι στήριγμα στη Ρωσία, όπως λέει το Bloomberg.

Για να μη φανεί ότι παρακάμπτουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ορισμένες εισαγωγικές εταιρείες εξετάζουν να προχωρήσουν στις αγορές ρωσικού LNG μέσω παρένθετων εταιρειών.
Η PetroChina αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Sinopec δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο.

Η Κίνα δεν έχει σήμερα μεγάλη ανάγκη για LNG καθώς ο ηπιότερος καιρός και οι φόβοι για lockdown λόγω του κορονοϊού έχουν περιορίσει τη ζήτηση. Ωστόσο, η προμήθεια ρωσικού αερίου σε χαμηλότερες τιμές θα βοηθήσει στο να γεμίσουν τις δεξαμενές πριν αυξηθούν και πάλι οι τιμές.

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι κάτι ανάλογο γίνεται και με τα κινεζικά διυλιστήρια πετρελαίου, που αγοράζουν ρωσικό αργό, που δεν θέλει ο υπόλοιπος κόσμος και πάλι με μεγάλη έκπτωση.

πηγή: Bloomberg

Κιάτο: Απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων

Previous article

Προφυλακιστέα η Ρούλα Πισπιρίγκου – Τι ισχυρίστηκε στην απολογία της

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.