ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακάρ: Ανησυχεί για την ευημερία των Ελλήνων – Ζητά συνεργασία με τη σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Ελλάδα

0

Την… ανησυχία του για την ευημερία του ελληνικού λαού εξέφρασε ο τούρκος υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, και ζήτησε από τη σύμμαχη χώρα Ελλάδα, αντί να εξοπλίζεται, να συνεργαστεί για την επίλυση των κοινών της προβλημάτων με την Τουρκία.

«Στην αντίθετη περίπτωση, εμείς δηλώνουμε στους ομολόγους μας πως η συνέχιση μιας σειράς από τέτοιες προβοκατόρικες δραστηριότητες και προκλητικές δράσεις και δηλώσεις, δεν είναι προς όφελος κανενός» είπε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ (φωτογραφία αρχείου, επάνω), αναφερόμενος στις… ελληνικές προκλήσεις.

Οι πραγματικά λογικοί άνθρωποι…

«Τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα τα γραπτά και οι δηλώσεις που γίνονται από ορισμένους απόστρατους και συνταξιούχους διπλωμάτες όπως και από ορισμένους στα media, δηλαδή από πραγματικά λογικούς ανθρώπους, πραγματικά μας κάνουν να ελπίζουμε» πρόσθεσε, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr.

Τόνισε επίσης ότι «Η Ελλάδα στα καλά καθούμενα επιδιώκει συμμαχίες. Μα εμείς είμαστε ούτως ή άλλως σύμμαχοι. Υπάρχει και η συμμαχία του ΝΑΤΟ. Αναζητούν συμμαχίες εκτός αυτού του πλαισίου, ή θέτουν σε υψηλούς τόνους την εξοπλιστική προσπάθεια».

Εκφράζοντας την… ανησυχία του για την ευημερία του ελληνικού λαού, ο κ. Ακάρ είπε: «Εμείς λοιπόν λέμε ότι αν αυτά γίνονται για την άμυνα είναι υπερβολικά, αν όμως γίνονται για την Τουρκία τότε είναι λίγα. Να το πούμε ξεκάθαρα, άλλωστε είναι γνωστή και η οικονομική της (της Ελλάδας) κατάσταση. Το να γίνονται τέτοιου είδους δαπάνες εν μέσω αυτής της οικονομικής κρίσης είναι κάτι που στρέφεται κατά της ευημερίας του ελληνικού λαού».

«Είμαστε σύμμαχοι»

Για να καταλήξει: «Για αυτόν τον λόγο, εμείς είμαστε γείτονες, είμαστε σύμμαχοι, μοιραζόμαστε την ίδια περιοχή, βρισκόμαστε στην ίδια συμμαχία, αντιμετωπίζουμε παρόμοιες απειλές, από τον κοροναϊό ως τη μετανάστευση. Ας συναντηθούμε λοιπόν για να τα συζητήσουμε αυτά».

Ινδία: Θέλουμε να είμαστε φίλοι με τη Δύση, αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Ρωσίας για την υπεράσπιση των συνόρων μας

Previous article

Νικητής στις Γαλλικές εκλογές ο Εμάνουελ Μακρόν

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.