ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψυχογιός : Στηρίζουμε τους συμβασιούχους του Νοσοκομείου Κορίνθου απέναντι στα συνεργεία εργολάβων

0

Ανακοίνωση στήριξης των απασχολούμενων στις υπηρεσίες φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας του Νοσοκομείου Κορίνθου εξέδωσε ο Γιώργος Ψυχογιός. Όπως είναι γνωστό οι διοικήσεις των νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα, άρα και στο Νοσοκομείο Κορίνθου, ύστερα από εντολή της κυβέρνησης, δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις αυτές με τους εργαζόμενους, προσανατολιζόμενες να προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπενθύμισε πως “η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει σε αυτές τις προσλήψεις με ατομικές συμβάσεις απευθείας με τα Νοσοκομεία σταματώντας το καθεστώς εκμετάλλευσης των εργολάβων” και ζήτησε “να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζόμενων σε φύλαξη, σίτιση και καθαριότητα που λήγουν 30/06 και να παραμείνουν στη θέση τους, όπως και το λοιπό επικουρικό προσωπικό του Γ.Ν. Κορίνθου...”.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του Γιώργου Ψυχογιού έχει ως εξής

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου απασχολούνται με ατομικές συμβάσεις εδώ και αρκετά χρόνια εργαζόμενοι/ες στις υπηρεσίες φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας.

Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και συμβάλλουν σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και την εξυπηρέτηση των πολιτών, ιδίως εδώ και δύο χρόνια πανδημίας.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει σε αυτές τις προσλήψεις με ατομικές συμβάσεις απευθείας με τα Νοσοκομεία σταματώντας το καθεστώς εκμετάλλευσης των εργολάβων.

Προκειμένου, όμως, η κυβέρνηση και οι κατά τόπους διοικήσεις των Νοσοκομείων να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα και συνεργεία εργολάβων που αναλαμβάνουν αυτές τις υπηρεσίες, κρατούν τους ανθρώπους αυτούς σε ομηρία με την απειλή, μάλιστα, της μη ανανέωσης των συμβάσεων πάνω από το κεφάλι τους.

Η παραμονή αυτού του προσωπικού είναι από όλες τις πλευρές επωφελής για το ΕΣΥ, τους πολίτες και τον κρατικό προϋπολογισμό. Εμπειρία χρόνων, καλύτερες ποιοτικά υπηρεσίες από τους εργολάβους και σαφώς χαμηλότερο κόστος για τους φορολογούμενους. Όσο για τα εργασιακά τους δικαιώματα, είναι αδιανόητο να απολυθούν μετά από τόσο χρόνια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους/ες και τις οικογένειες τους.

Έχουμε φέρει το θέμα στη Βουλή πολλές φορές, έχουμε κάνει παρεμβάσεις στη διοίκηση του Νοσοκομείου Κορίνθου, έχουμε συναντηθεί με τους εργαζόμενους, αλλά κυρίως έχουμε δει – και εγώ προσωπικά – την καθημερινή μάχη που δίνουν μαζί με το ιατρικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου υπερβάλλοντας εαυτόν, και ειδικά το διάστημα της πανδημίας, όπου έμειναν μόνοι να παλεύουν τη νόσο και τα λοιπά περιστατικά.

Θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο που διαθέτουμε εντός κι εκτός Βουλής, για να γίνει το αυτονόητο!

Να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζόμενων σε φύλαξη, σίτιση και καθαριότητα που λήγουν 30/06 και να παραμείνουν στη θέση τους, όπως και το λοιπό επικουρικό προσωπικό του Γ.Ν. Κορίνθου...”.

Σήκωσε το γάντι του Σταυρέλη ο Νανόπουλος: “Δεν εξαιρείται ο Άσσος από το έργο της άρδευσης”

Previous article

Η πυραμίδα της Wind Media: Πώς δεκάδες χιλιάδες Έλληνες έχασαν εκατομμύρια ευρώ μέσα σε ενάμισι μήνα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.