ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία – Λαβρόφ: Δεν ενδιαφέρει καν τη Ρωσία αν ο Ζελένσκι «βρεθεί σε κάποια γωνία» στη Σύνοδο της G20

0

Πώς σχολίασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών την πρόσκληση στον Ζελένσκι να δηλώσει παρών στη Σύνοδο της G20 στην Ινδονησία – «Δεν αποτελεί εκπληξη για εμάς» είπε για την πρόθεση του ΝΑΤΟ να κηρύξει τη Ρωσία «απειλή»

Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται αν ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, που προσκλήθηκε στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδονησία, «βρεθεί εκεί, σε κάποια άκρη», δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Κάθε φορά η διοργανώτρια χώρα προσκαλεί εκπροσώπους που δεν είναι μέλη της G20. Τώρα, όπως λένε, κανείς δεν μπορεί να κάνει χωρίς τον Ζελένσκι, είναι τόσο παρεμβατικός και ενοχλητικός. Προφανώς, στα διαστήματα που μεσολαβούν μεταξύ των εντολών που λαμβάνει από την Ουάσιγκτον, έχει ελεύθερο χρόνο και ως εκ τούτου είναι ευτυχής που… θα χωρέσει σε οποιοδήποτε σχήμα για να πει κάτι με δάκρυα στα μάτια. Μας ενδιαφέρει ελάχιστα αν θα πάει εκεί και βρεθεί σε κάποια άκρη ή δεν θα πάει. Σεβόμαστε πάντα τις ενέργειες της χώρας που φιλοξενεί την G20», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών συνέχισε, τονίζοντας πως «η Δύση αρνήθηκε κατηγορηματικά να εκπληρώσει τις δικές της υποχρεώσεις για τη μη επέκταση του ΝΑΤΟ, τις υποχρεώσεις για τη διασφάλιση του αδιαίρετου της ασφάλειας και την άρνηση παροχής ασφάλειας σε βάρος της ασφάλειας των άλλων». «Εάν τα λόγια μας, τα επιχειρήματά μας συνεχίζουν να αγνοούνται με αλαζονικό τρόπο, και αυτό δεν είναι πλέον ένα “εάν”, αλλά ένα διαπιστωμένο γεγονός, τότε θα βγάλουμε συμπεράσματα για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τους δυτικούς γείτονές μας σε αυτόν τον πλανήτη», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

«Όσον αφορά τα σχέδια που προετοιμάζονται για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, να μας κηρύξουν απειλή, να κηρύξουν την Κίνα συστημική πρόκληση… τους αρέσει να παίζουν με τις λέξεις, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία. Πριν από πολύ καιρό, πριν από όλες τις συγκλήσεις της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, η Ρωσία κηρύχθηκε εχθρός με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και αν ακούσετε τις δηλώσεις των δυτικών πολιτικών, κηρύσσεται εχθρός απλώς και μόνο επειδή δεν θέλει να συμφωνήσει με τη νεοφιλελεύθερη παγκόσμια τάξη, την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας υποτάξει ολόκληρο τον δυτικό κόσμο χωρίς εξαίρεση, επιβάλουν σε όλους τους άλλους», συνέχισε ο Ρώσος υπουργός.

«Ως εκ τούτου, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς. Και δεν θα φέρει τίποτα νέο στην πρακτική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και των δορυφόρων τους, η εξαγγελθείσα αύξηση των ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Αυτό είχε ανακοινωθεί εδώ και πολύ καιρό και παραβιάζει όλες τις προηγούμενες συμφωνίες και υποσχέσεις, τη γραμμή του ΝΑΤΟ για την ανάπτυξη στο έδαφος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τη γραμμή για την προσέγγιση της Συμμαχίας, τη στρατιωτική υποδομή της κοντά στα ρωσικά σύνορα», εξήγησε ο Λαβρόφ.

Πηγή: https://www.protothema.gr/

TerOnlyfans: Ζητούν χρήματα για τον ουκρανικό στρατό με αντάλλαγμα… μια γυμνή φωτογραφία

Previous article

Νέα επίσκεψη Μητσοτάκη στην Διώρυγα αύριο το απόγευμα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΟΣΜΟΣ