ΚΟΙΝΩΝΙΑ

(VIDEO) Πανελλήνιες διαστάσεις για το 12ο δημοτικό σχολείο – το viral σχόλιο του Τσελέντη – τί απαντούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου

0

Πανελλήνιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το θέμα με το δίδυμο (4ο και 12ο) δημοτικό σχολείο Κορίνθου (στο οποίο φοιτούν 300 μαθητές) και την κατάσταση που παρουσιάζουν οι κολώνες στήριξης στην γέφυρα που ενώνει το προαύλιο με το κεντρικό κτίριο, αλλά και ορισμένα τμήματα, που είναι υπό κατάρρευση. Χτες, το θέμα ανάδειξε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης με δημόσια ανάρτησή του:

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ

«Βέβαια δεν είναι στην Εκάλη η το Ψυχικό εκεί οι παιδικές ζωές έχουν άλλη αξία, εκπαιδεύονται οι μελλοντικοί ηγέτες»

Μου έστειλαν αυτό δεν μπορω να το πιστέψω οτι είναι αληθινό !    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ! κσι μιλάμε για μια ΠΟΛΥ σεισμογενή περιοχή. Εγκληματική αδιαφορία …..

Δεν φταίει πάντα ο Σεισμός. Και εδώ μιλάμε για παιδικές ψυχές.

 12ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου στον Συνοικισμό.

(**) τα ΜΜΕ αντί να μιλάνε όλη μέρα με το εδώ ο παπάς εκεί ο παπάς και τώρα εδώ ο Ρωμά εκεί ο Ρωμά ας αναδείξουν αυτο το θέμα. Ας στείλουν μια κάμερα και ενα σχολιαστή.

Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη ξεπέρασε τις 1200 αντιδράσεις και τις 185 κοινοποιήσεις και προκάλεσε ρεπορτάζ ακόμα και από την ΕΡΤ, πριν απο λίγο.

Τι απαντούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου

Πριν από λίγο ο δήμος Κορινθίων αντέδρασε με δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει ότι «τα προβλήματα του 12ου δημοτικού έχουν καταγραφεί και αντιμετωπίζονται με εργολαβία που ξεκινά τις επόμενες μέρες», και πως «η σημερινή εικόνα είναι μετά την καθαίρεση των σαθρών από την τεχνική υπηρεσία στα πλαίσια του ελέγχου», επιβεβαιώνοντας και επίσημα όσα είχαν αναφερθεί στο korinthia.net.gr ανεπίσημα πριν από δύο ημέρες. Μάλιστα πριν από λίγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γιώργος Καρακάσης επιβεβαίωσε ότι σήμερα μηχανικός του Δήμου θα πάει στο σχολείο για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.

Στο εύλογο ερώτημα γιατί καθυστέρησαν οι εργασίες αφού από τον Ιούλιο η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών προέβη στην καθαίρεση όλων των σαθρών τμημάτων των δομικών κατασκευών, για την ασφάλεια των μαθητών και για την διαπίστωση του εύρους των βλαβών, η απάντηση της ΔΤΥ ήταν ότι αυτό είχε να κάνει με το υψηλό κόστος των απαιτούμενων εργασιών, που ξεπερνούσαν τις δυνατότητες της αυτεπιστασίας και επέβαλλαν την ένταξη σε εργολαβία.

Ειδικότερα, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Κορινθίων σημειώνει:

«Σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αναφορικά με την δομική κατάσταση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, και με σκοπό την ενημέρωση των συνδημοτών μας, σημειώνουμε τα κάτωθι ακριβή στοιχεία:

Κλιμάκιο της ΔΤΥ-Π, στα πλαίσια της περιοδικού ελέγχου των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Κορινθίων (που βεβαίως περιλαμβάνει και μακροσκοπικό έλεγχο της κατάστασης των φερόντων δομικών στοιχείων), επισκέφθηκε στις αρχές του 2022, και το συγκρότημα του 4ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου, παρουσία της Διεύθυνσης των Σχολείων.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο, εντοπίστηκαν και διαπιστώθηκαν διάφορα προβλήματα τα οποία κατεγράφησαν από την Υπηρεσία. Τα εν λόγω ευρήματα αξιολογήθηκαν ως προς το επισκευαστικό και το οικονομικό σκέλος και κατόπιν εντάχθηκαν στην ετήσια μελέτη συντήρησης Σχολικών Κτηρίων του Δήμου Κορινθίων (μελέτη: 28/2022, προϋπολογισμός έργου: 523.441,84€ <ΣΑΤΑ + Δημοτικοί Πόροι>, ΚΑ προϋπολογισμού: 30/7331.0022, διαγωνισμός έργου: 04\2022, ανακήρυξη αναδόχου: 07\2022, υπογραφή συμφωνητικού: 09/2022, εγκατάσταση αναδόχου: 11/2022). Λόγω της έκτασης των ανωτέρω επεμβάσεων, ήταν και είναι αδύνατη η αντιμετώπιση τους από το Τμήμα Αυτεπιστασίας της ΔΤΥ-Π, και για το λόγο αυτό επιλέχθηκε η αποκατάστασή τους να ενταχθεί σε εργολαβία. 

Αυτή είναι η διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο, και αυτή ακολουθήθηκε. Ταχύτερος τρόπος δεν υπάρχει.

Στην συνέχεια, στο τέλος καλοκαιριού 2022, κλιμάκιο του ΔΤΥ επισκέφθηκε – κατόπιν συνεννόησης με την Δνση των Σχολείων – εκ νέου το εν λόγω σχολικό συγκρότημα, και προέβη στην καθαίρεση όλων των σαθρών τμημάτων των δομικών κατασκευών, αφενός μεν για ασφάλεια των μαθητών, αφετέρου δε για την διαπίστωση του εύρους των βλαβών, εν όψει της επερχόμενης εγκατάστασης του εργολάβου. 

Τα ανωτέρω αποτελούν υπεύθυνη απάντηση στα όσα ανευθύνως και με άλλους σκοπούς διακινούνται, ακόμα και από πρόσωπα που έχουν διατελέσει δημοτικοί σύμβουλοι, στο διαδίκτυο περι απουσίας και αδιαφορίας των υπηρεσιών του δήμου και της δημοτικής αρχής με κίνδυνο μάλιστα την ακεραιότητα μικρών παιδιών…”.

Υπενθυμίζουμε, πάντως, ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Korinthia.net.gr το πρόβλημα με το 12ο δημοτικό σχολείο είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου με την γενικότερη κατάσταση που παρουσιάζουν σχεδόν όλα τα σχολεία της Κορίνθου και είναι πολύ άσχημη διαχρονικά.

47,1 εκατ. ευρώ για τον κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες

Previous article

video Τί απάντησε ο δήμαρχος Κορινθίων για το 12ο δημοτικό σχολείο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.