ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίδραση της ΕΛΜΕ στο έγγραφο της Ασφάλειας Κορίνθου

0

Για ένα απαράδεκτο έγγραφο του Τμήματος Ασφάλειας της Κορίνθου, «με αυστηρό ύφος» που «θυμίζει άλλες εποχές» και το οποίο «σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να κοινοποιηθεί από τη ΔΙΔΕ στα σχολεία του νομού» κάνει λόγο η Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας.

«Η αστυνομία, λοιπόν, αναγορεύεται σε επόπτη της λειτουργίας των διοικητικών αρχών της εκπαίδευσης, τις υπερβαίνει και τις υποκαθιστά» αναφέρει η ΕΛΜΕ αναφερόμενη στην πρωτοφανή ενέργεια του Τμήματος Ασφάλειας της Κορίνθου, να στείλει στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Εκπαίδευσης έγγραφο με το οποίο να «υπενθυμίζει» στους εκπαιδευτικούς τα καθήκοντα τους, απειλώντας τους μάλιστα με ποινικές διώξεις για τη σχολική βία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

«Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Κορινθίας, με ανακοίνωσή της στα σχολεία του νομού, ορθώς ανακαλεί το σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Αστυνομίας Κορινθίας επισημαίνοντας ότι τα θέματα ασφάλειας των μαθητών στις σχολικές μονάδες τα χειρίζονται τα διοικητικά όργανα της εκπαίδευσης και οι εκπαιδευτικοί σύμφωνα με την κείμενη εκπαιδευτική νομοθεσία» σημειώνει, ενώ καλεί την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας να πράξει το ίδιο και να ανακαλέσει άμεσα το έγγραφό της που προκάλεσε την αντίδραση και την αγανάκτηση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Με ένα απαράδεκτο έγγραφο, που σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να κοινοποιηθεί από τη ΔΙΔΕ στα σχολεία του νομού μας, στις 9 Ιανουαρίου 2023, με αυστηρό ύφος που θυμίζει άλλες εποχές, η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, με αφορμή τα περιστατικά βίας σε σχολικές μονάδες, «υπενθυμίζει» στους εκπαιδευτικούς ποια είναι τα καθήκοντά τους.

Μέσα από την επίκληση της υπουργικής απόφασης για τα καθήκοντα των εκπαιδευτικών!! αλλά και μιας σειράς διατάξεων του ποινικού κώδικα, όπως της «Παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκου» η Αστυνομική Διεύθυνση επισημαίνει στους εκπαιδευτικούς ότι για τέτοια περιστατικά «προκύπτει ανεπιφύλακτα το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη και να επιβληθούν από αρμόδιο δικαστήριο ποινικές κυρώσεις ακόμα και σε βάρος εκπαιδευτικών».

Σήμερα η κυβέρνηση αποφασίζει για την ταφή του Κωνσταντίνου -Το επικρατέστερο σενάριο

Previous article

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης βραχοπτώσεων στην περιοχή Καταρράκτες Λουτρακίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.