ΚΟΙΝΩΝΙΑ

50 εκατομμύρια ευρώ από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη για έργα σε Λουτράκι και Κόρινθο!

0

Μία είδηση που -ασφαλώς- θα συζητηθεί έδωσε πριν απο λίγο ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Πρόκειται για την υπογραφή συμφωνητικού σύμβασης δωρεάς ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ από το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα, στους δύο δήμους Κορινθίων και Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων που επηρεάζονται άμεσα από την λειτουργία της βιομηχανικής ομάδας της Motor Oil. Η δωρεά έχει λάβει ήδη την έγκριση της οικονομικής επιτροπής, αναμένεται και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων κρίνεται απαιτητικό, αφού καθορίζεται στα 5 έτη.

Πόσα χρήματα αντιστοιχούν σε κάθε δήμο, ή ο τρόπος κατανομής του σχετικού κονδυλίου, δεν διευκρινίστηκε, καθώς η κατανομή των χρημάτων θα γίνει βάσει των έργων που θα επιλεγούν.

Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε πριν απο λίγες ημέρες και αφορά την χρηματοδότηση από το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα μιας σειράς από έργα στους τομείς του Αθλητισμού, του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος στους δύο δήμους. Αν και ο κ. Νανόπουλος δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, εντελώς παραδειγματικά, αναφέρθηκε στην δημιουργία μονάδων αφαλάτωσης και στην χρηματοδότηση της δημιουργίας του νέου πολυδύναμου αθλητικού κέντρου στον Συνοικισμό Κορίνθου, το οποίο θα ονομαστεί και Βαρδινογιάννειο. Μάλιστα ο δήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι οι όποιες καθυστερήσεις έχουν να κάνουν με αυτό ακριβώς το γεγονός, δηλαδή την πιθανότητα να χρηματοδοτήσει το project ο όμιλος Βαρδινογιάννη.

Ο κ. Νανόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στην ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης και την προμήθεια νέων ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά και σε υποδομές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Έχουμε όλες τις εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις που χρειάζονται στα χέρια μας. Καθυστερήσαμε στην έναρξη των εργασιών αναμένοντας την ολοκλήρωση των συζητήσεων με το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα και την ένταξή του στο πλέγμα έργων που θα περιλαμβάνει η δωρεά” ανέφερε ο Δήμαρχος προ ολίγου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ

Η διαδικασία είναι να καταθέτει προτάσεις ο δήμος και η πρόταση αυτη να αξιολογείται για το αν συμβαδίζει με τις αρχές του Βαρδινογιάννειου Ιδρύματος.

Ενδιαφέρον σημείο είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνεται η χρηματοδότηση, δηλαδή αν τα χρήματα θα καταβάλλονται στον δήμο ή αν θα χρηματοδοτεί το έργο απ ευθείας το Ίδρυμα. Αυτό δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί, αν και ο δήμαρχος άφησε να εννοηθεί ότι προτιμά την δεύτερη λύση αφού έχει μικρότερη γραφειοκρατία.

To ημερολόγιο της κάλπης: πότε θα διαλυθεί η Βουλή, θα γίνουν οι πρώτες και δεύτερες εκλογές

Previous article

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το νερό κηρύχτηκε ο δήμος Κορινθίων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.