ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η οδύσσεια ενός ξεριζωμένου με τον Προαστ(ε)ιακό – Με λεωφορείο μέχρι την Μαγούλα από σήμερα

0

Mε τα πόδια ή με ταξί από το κέντρο της Κορίνθου μέχρι τον σταθμό του προαστιακού. Με λεωφορεία της Hellenic train από τον σταθμό προαστιακού στην Κόρινθο, μέχρι τον σταθμό του προαστιακού στην Μαγούλα Αττικής. Και με τον προαστιακό από την Μαγούλα μέχρι την Αθήνα. Και στην επιστροφή; Η αντίστροφη διαδρομή.

Αυτό δεν είναι ταξίδι στην Αθήνα είναι μάλλον “η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου” με τον …προαστ(ε)ιακό.

Όπως κι αν έχει, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η Hellenic Train επιχειρεί να λύσει -προσωρινά(;)- το πρόβλημα των μετακινήσεων των επιβατών της, καθώς από σήμερα ο προαστιακός μπήκε στην γραμμή Αθήνα – Κόρινθος – Κιάτο, αλλά μόνο μέχρι την Μαγούλα. Απο εκείνο το σημείο και μετά, όσοι έρχονται απο Αθήνα θα επιβιβάζονται σε λεωφορεία που εξυπηρετεί δύο γραμμές: Μαγούλα – Κόρινθος – Μαγούλα και Μαγούλα – Κιάτο – Μαγούλα. Και το ίδιο θα κάνουν όσοι θέλουν να πάνε απο Κόρινθο ή Κιάτο στην Αθήνα.

Οι μετακινήσεις αυτές, ωστόσο, έχουν ένα πρόβλημα: τις αυξημένες στάσεις των λεωφορείων της ΗΤ, εξ αιτίας των οποίων έχει επιμηκυνθεί υπέρμετρα ο χρόνος του ταξιδιού, που ξεπερνά τις δύο ώρες. Έτσι το ταξίδι καθίσταται ταλαίπωρο και ασύμφορο, ή αλλιώς Οδύσσεια…

Θεωρητικά όλα αυτά ισχύουν μέχρι μετά το Πάσχα, οπότε και υπάρχει υπόσχεση από τη μεριά του υπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη ότι οι εργασίες αποκατάστασης των προβλημάτων στην γραμμή θα έχουν ολοκληρωθεί και οι μετακινήσεις θα γίνονται κανονικά…

Ωστόσο κάτι τέτοιο μοιάζει μάλλον απίθανο.

Πρώτον γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, η αποκατάσταση του δικτύου στις σήραγγες έχει αβέβαιο χρονικό ορίζοντα περάτωσης, καθώς σε εκείνο το σημείο η λεηλασία των υποδομών είναι η μεγαλύτερη σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας.

Δεύτερον, γιατί έχει ανακύψει ένα ακόμα πρόβλημα που αφορά την επικαιροποίηση των πιστοποιήσεων καταλληλότητας των μηχανοδηγών. Τι θα πει αυτό;
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία οι μηχανοδηγοί κάθε τρία χρόνια επανεκπαιδεύονται και επικαιροποιούν τα πιστοποιητικά τους. Για τους περισσότερους μηχανοδηγούς αυτό έχει γίνει, όμως, για περίπου 40 μηχανοδηγούς που απασχολούνται στην γραμμή Αθήνα – Κιάτο αυτό το πρόγραμμα επανεκπαίδευσης επρόκειτο να ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου. Όμως οι εκπαιδευτές του ΟΣΕ αρνήθηκαν να ξεκινήσουν το πρόγραμμα επανεκπαίδευσης και επικαιροποίησης του πιστοποιητικού καταλληλότητας επειδή στις σήραγγες δεν λειτουργεί τίποτα. Έτσι, οι ίδιοι οι μηχανοδηγοί αρνούνται να μπουν στα τρένα χωρίς την πιστοποίηση.
Κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να περιμένει κανείς να τελειώσει το πρόγραμμα αποκατάσταση του δικτύου και στην συνέχεια να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα επανεκπαίδευσης.

Με άλλα λόγια; Ζήσε Μάη μου. Κυριολεκτικά!

Νέος υποψήφιος με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ο Θανάσης Τσατσούλης

Previous article

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση στο Βέλο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.