ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλογές στον ΙΣΚ (όλοι οι υποψήφιοι): Μήνυμα ενότητας και επιδοκιμασίας από τους γιατρούς της Κορινθίας

0

Με ένα και μοναδικό ψηφοδέλτιο θα οδηγηθεί τελικά στις εκλογές της 14ης Ιουνίου ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας, σε μία εξέλιξη που μόνο απαρατήρητη δεν περνά από τον χώρο της δημόσιας υγείας και της τοπικής κοινωνίας.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, του Πειθαρχικού Συμβουλίου, των εκπροσώπων στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και της Εξελεγκτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Ιουνίου 2026 στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, στην οδό Αδειμάντου 63, στην Κόρινθο.

Η ανακήρυξη ως μοναδικού συνδυασμού της «ΠΝΟΗΣ ΙΣΚ», με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο Χρυσοβαλάντη Μέλλο ερμηνεύεται ως αποτέλεσμα δύο βασικών παραγόντων.

Ο πρώτος αφορά το κλίμα ενότητας που φαίνεται να έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας. Σε μία περίοδο όπου το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται διαρκώς υπό πίεση, με τις ελλείψεις προσωπικού να δημιουργούν καθημερινά προβλήματα τόσο στο Νοσοκομείο Κορίνθου όσο και στις υπόλοιπες δομές υγείας του νομού, οι γιατροί δείχνουν να επιλέγουν τη συνεννόηση και τη συλλογική εκπροσώπηση αντί για εσωτερικές αντιπαραθέσεις.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την ίδια την παρουσία και τη δράση της σημερινής διοίκησης και προσωπικά του Χρυσοβαλάντη Μέλλου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του βρέθηκε πολλές φορές στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για τα ζητήματα υγείας της Κορινθίας.

Τα τελευταία χρόνια, ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας παρενέβη επανειλημμένα για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Κορίνθου, αναδεικνύοντας ιδιαίτερα τις ελλείψεις σε βασικές κλινικές και προειδοποιώντας ότι οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις από μόνες τους δεν αρκούν χωρίς επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Παράλληλα, ο σύλλογος συμμετείχε στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις για την κατάσταση στο ΕΣΥ, ενώ είχε τοποθετηθεί δημόσια τόσο για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όσο και για τις πιέσεις που δέχονται ιδιώτες γιατροί και διαγνωστικά εργαστήρια.

Ιδιαίτερη αίσθηση είχαν προκαλέσει και οι δημόσιες παρεμβάσεις του ΙΣΚ σχετικά με περιστατικά βίας σε βάρος υγειονομικών στο Νοσοκομείο Κορίνθου, αλλά και οι παρεμβάσεις για ζητήματα δημόσιας υγείας που αφορούσαν τη δομή μεταναστών της περιοχής, με βασικό αίτημα την αποσυμφόρηση των νοσοκομειακών δομών.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, αρκετοί εκτιμούν ότι η απουσία αντίπαλου ψηφοδελτίου συνιστά στην πράξη μία μορφή επιδοκιμασίας της μέχρι σήμερα πορείας της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας.

 

«ΠΝΟΗ ΙΣΚ» 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  • ΒΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΑΒΡΙΕΛΛΑ – ΖΩΗ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ – ΓΕΝΙΚΟΣ/ΟΙΚΟΓ ΙΑΤΡΟΣ, ΚΥ ΚΙΑΤΟΥ
  • ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ – ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΚΟΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΜΕΛΛΟΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ – ΓΕΝΙΚΟΣ/ΟΙΚΟΓ ΙΑΤΡΟΣ, ΚΥ ΚΙΑΤΟΥ – ΓΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  • ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ (ΓΙΟΥΛΑ) – ΓΕΝ./ΟΙΚΟΓ ΙΑΤΡΟΣ, ΚΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
  • ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΜΑΤΙΝΑ – ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΠΕΡΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΡΑΒΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΣΑΚΚΟΥ ΖΩΗ – ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΣΕΡΓΕΝΤΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΤΖΟΥΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ – ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΧΑΡΙΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΓΕΝΙΚΟΣ/ΟΙΚΟΓ ΙΑΤΡΟΣ, ΚΥ KIATOY
  • ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ στον ΠΙΣ

  • ΒΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΑΒΡΙΕΛΛΑ – ΖΩΗ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ – ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΚΟΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ, ΚΥ ΚΙΑΤΟΥ
  • ΠΕΡΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΡΑΒΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΣΑΚΚΟΥ ΖΩΗ – ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΣΕΡΓΕΝΤΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ –             ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  • ΝΤΕΝΤΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ – ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΣ, ΓΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  • ΡΗΤΙΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ ΠΑΓΩΝΑ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

 

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΛΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΓΕΝΙΚΟΣ/ΟΙΚΟΓ ΙΑΤΡΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΤΑΜΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΜΕΛΗ:
  • ΓΚΟΥΡΒΕΛΟΣ  ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΔΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ – ΠΛ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΖΩΓΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ, ΓΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  • ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΠΕΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΡΗΓΑΤΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ – ΓΕΝΙΚΟΣ/ΟΙΚΟΓ ΙΑΤΡΟΣ, ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  • ΣΚΛΗΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΓΕΝΙΚΟΣ/ΟΙΚΟΓ ΙΑΤΡΟΣ, ΚΥ ΝΕΜΕΑΣ

 

 

Συνεδριάσεις με ουσία και συμβολισμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων

Previous article

Περισσότεροι από 400 αθλητές στο Θώδειο – Μεγάλα ονόματα δίπλα στη νέα γενιά

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.