ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Κλείνει τα σύνορα των ΗΠΑ με την Ευρώπη ο Τραμπ – Απαγορεύει όλες τις πτήσεις, εκτός Βρετανίας

0

Απαγορευτικό σε όλες τις πτήσεις από την Ευρώπη στις ΗΠΑ για 30 μέρες έβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ!

Στο διάγγελμά του ανακοίνωσε πως από αύριο, Παρασκευή, αναστέλλονται όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης, πλην της Μεγάλης Βρετανίας, προκειμένου να εμποδίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού. Με τα κρούσματα να αυξάνονται κατά χιλιάδες στην Ευρώπη, αλλά και κατά εκατοντάδες στις ΗΠΑ, ο Τραμπ αποφάσισε να πάρει αυστηρά μέτρα και να μην επιτρέψει αφίξεις από πτήσεις της Ευρώπης για τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο για πολίτες των ΗΠΑ και μέλη των οικογενειών τους, που όμως θα πρέπει να υποβάλλονται προηγουμένως σε εξετάσεις.

Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει το ταχύτερο μια μείωση των φόρων μισθωτών υπηρεσιών, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες, προκειμένου τα νοικοκυριά να διευκολυνθούν να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας, όπως και διάφορα μέτρα για την προσφορά αρωγής προς τις επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρές επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Ο Τραμπ ταυτόχρονα ανήγγειλε την παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων και καταβολής χρεών για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων, όπως και ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να διαθέσει «200 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον ρευστότητας στην οικονομία».

Τραμπ: Αυστηρά μέτρα τώρα για να περιορίσουμε τον κίνδυνο
Παράλληλα, η αμερικανική προεδρία ανακοίνωσε πως ακυρώθηκαν προγραμματισμένες αυτή την εβδομάδα προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ σε Κολοράντο και Νεβάδα, προληπτικά. «Αυστηρά μέτρα τώρα, θα περιορίσουν τους κινδύνους για αργότερα», έλεγε ο Τραμπ στο διάγγελμα, δίνοντας και οδηγίες προς τους πολίτες για την υγιεινή τους, αναφέροντας πως θα πρέπει να μένουν σπίτι αν φοβούνται πως έχουν συμπτώματα. «Δεν είναι οικονομική κρίση» συνέχισε αναγγέλλοντας μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις ύψους ως 50 δις δολάρια.

Την αντίδραση διπλωμάτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης προκάλεσε το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ. Ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος, στο διάγγελμά του ανέφερε πως υπήρξε συντονισμός με την Ευρώπη γι’ αυτήν του την απόφαση, αυτό διαψεύδεται από διπλωμάτη της ΕΕ, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Reuters, είπε πως ουδέποτε έγινε κάτι τέτοιο.

«Δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση, κανένας συντονισμός, όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ», είπε ο διπλωμάτης που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Ο Τραμπ ανακοίνωσε την αναστολή πτήσεων από πολίτες χωρών που ανήκουν στον χώρο Σέγκεν, προς την χώρα του, για 30 ημέρες. Ο Ευρωπαίος διπλωμάτης τόνισε πως ουδείς αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης γνώριζε τα μέτρα που εξήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος τα ξημερώματα (Ελλάδας).

Ο κορονοϊός ζει μέχρι 3 ώρες στον αέρα και μέχρι 3 μέρες στις επιφάνειες

Previous article

Παρέμβαση Εισαγγελίας ΑΠ για διαφήμιση προϊόντος κατά κορωνοϊού από Βελόπουλο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.