ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Ιταλία: Οι πιστοί έστειλαν τη φωτογραφία τους στη λειτουργία της ενορίας

0

Στις μέρες του κορωνοϊού ένας Ιταλός ιερέας είχε μια πρωτότυπη ιδέα, ώστε οι πιστοί να μην λείψουν κατά κάποιο τρόπο από τη λειτουργία.

Μαζική ανταπόκριση είχε η πρωτότυπη ιδέα ενός κληρικού, του Don Giuseppe Corbari, από την ενορία του Robbiano στο Μιλάνο, προκειμένου να μην μείνει χωρίς εκκλησιασμό το ποίμνιό του, αλλά και να τηρηθούν οι αυστηροί κανόνες για την αναχαίτιση του κορωνοϊού. 

Ο κληρικός, ο οποίος είχε προγραμματίσει η λειτουργία να ακούγεται σε τοπικό ραδιόφωνο και στη συνέχεια σε τηλεοπτική μετάδοση, πρότεινε στους πιστούς να στείλουν τη φωτογραφία τους στην εκκλησία. Κάτι που από τους ενορίτες έγινε δεκτό με ενθουσιασμό. Οι φωτογραφίες εστάλησαν μέσω email και μιας ομάδας στα social media, ο ιερέας τις τύπωσε και  πλημμύρισε με αυτές την εκκλησία, τοποθετώντας τις μάλιστα στη συνηθισμένη θέση του καθενός.

post image

«Δημιούργησα μία ομάδα στην ενορία μου και ζήτησα από τους πιστούς να μου στείλουν φωτογραφίες τους για να τις τοποθετήσεις στις θέσεις της εκκλησίας. Πολλοί απάντησαν αμέσως. Έχω λάβει πολλές φωτογραφίες, ήμουν σε θέση να εκτυπώσω μόνο 200, δυστυχώς, επειδή έμεινα από τόνερ» είπε ο ιερέας, ενώ απολογήθηκε για το γεγονός ότι χτύπησαν οι καμπάνες, καθώς είχε αμελήσει να απενεργοποιήσει τον αυτοματισμό.

8eCUgvCwsa

Οι γιατροί στο “Σωτηρία” σπάνε τη σιωπή: “Είμαστε τελείως αθωράκιστοι, σαν τη Λομβαρδία”!

Previous article

Σχεδόν 1 δισ. άνθρωποι βρίσκονται σε κατ’οίκον περιορισμό στον κόσμο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.