ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Μεγάλη διαδήλωση στο Ισραήλ, με 2 μέτρα απόσταση λόγω κορονοϊού

0
People keep social distancing amid concerns over the country's coronavirus outbreak, during a protest against Prime Minister Benjamin Netanyahu in Tel Aviv, Israel, Sunday, April 19, 2020. More than 2,000 people took to the streets on Sunday, demonstrating against Prime Minister Benjamin Netanyahu's attempts to form an "emergency" government with his chief rival and accusing him of using the coronavirus crisis to escape prosecution on corruption charges. (AP Photo/Oded Balilty)

Με μάσκες προστασίας και ντυμένοι κυρίως στα μαύρα, διαδηλωτές κράτησαν τα δύο μέτρα της απόστασης, πραγματοποιώντας μια μαζική συγκέντρωση οργής «για να σωθεί η δημοκρατία» στο Ισραήλ.

Πάνω από 2000 άτομα διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ, μετά από κινητοποίηση μέσω Facebook από το λεγόμενο κίνημα των «μαύρων σημαιών» και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Yitzhak-Rabin. Ευλαβικά κράτησαν τις αποστάσεις μεταξύ τους για να προστατευθούν από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία μόλυνε πάνω από 13 000 άτομα στο Ισραήλ και σκότωσε 172 ανθρώπους.

Aκόμα και γονείς με παιδιά συμμετείχαν στη διαδήλωση / Φωτογραφία: ΑΡ

Η διαδήλωση είχε κυρίως στόχο να αντιτεθεί στις διαπραγματεύσεις που γίνονται μεταξύ του Μπένι Γκαντζ, επικεφαλής του κεντρώου κόμματος και του ηγέτη του δεξιού κόμματος Λικούντ Μπένζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά.
Στη διαδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στην πρωτεύουσα του Ισραήλ Τελ Αβίβ, απευθύνθηκε έκκληση να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός Μπιέντζαμιν Νετανιάχου, στον οποίο θα ασκηθεί ποινική δίωξη για τρεις υποθέσεις διαφθοράς.

Μαζική ήταν η συμμετοχή στη διαδήλωση / Φωτογραφία: ΑΡ

Οι διαδηλωτές έφεραν πανό με την φωτογραφία του Νετανιάχου που έγραφε «Πρωθυπουργός του εγκλήματος» και φώναξαν συνθήματα όπως «Μπίμπι πήγαινε στο σπίτι σου» και «Νετανιάχου παραιτήσου».

Συναγερμός στο Κρανίδι -Κρούσμα κορωνοϊού σε δομή μεταναστών, σπεύδουν Χαρδαλιάς, Τσιόδρας, Μηταράκης

Previous article

6 νέοι θάνατοι, ισχύουν απολύτως τα μέτρα μέχρι 27 Απριλίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.