ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Βέλγιο: Νοσηλευτές και γιατροί γυρίζουν την πλάτη στην πρωθυπουργό! video

0

H πρωθυπουργός της χώρας Σοφί Βιλμές (η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός) θέλησε να επισκεφτεί το νοσοκομείο Σεν Πίτερ στις Βρυξέλλες, το Σάββατο, προκειμένου να εκφράσει τις ευχαριστίες της στους γιατρούς και νοσηλευτές. Ωστόσο αντί να συναντήσει τις γνωστές επευφημίες, συνάντησε μία μεγάλη ομάδα υποδοχής, αλλά αρνητικής. Οι εργαζόμενοι στην υγεία γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη τους στο πρωθυπουργικό όχημα, που έμπαινε στον χώρο του ιδρύματος.

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο, σύμφωνα με τους Brussels Times, σήκωσε αρκετό από το βάρος της πανδημίας, ήταν το βασικό νοσοκομείο αναφοράς της πρωτεύουσας. Εκεί νοσηλεύτηκε και ο πρώτος ασθενής με κορονοϊό, ο οποίος έφτασε στη χώρα, από την Ουχάν της Κίνας, την περιοχή που ξεκίνησε η πανδημία. Στη συνέχεια, κι άλλα νοσοκομεία δέχτηκαν ασθενείς με Covid-19.

Σε μήνυμά της ενόψει της επίσκεψης, η Βιλμές είχε πει πως ανέμενε η παρουσία της θα ήταν μία σημαντική στιγμή για διάλογο μεταξύ του νοσηλευτικού προσωπικού και της ίδιας. “Θα συζητήσουμε τα πάντα, την κούραση, την αξιολόγηση της δουλειάς τους, την χρηματοδότηση της υγείας” τόνισε η πρωθυπουργός.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι φαίνεται ότι δεν είχαν μεγάλη ελπίδα από έναν τέτοιο διάλογο. Εκπρόσωποί τους δήλωσαν πως είναι απογοητευμένοι από την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, εκ μέρους της κυβέρνησης, αλλά και της γενικής διαχείρισης της Υγείας. Τονίζουν πως η κυβέρνηση έχει επιφέρει περικοπές στην χρηματοδότηση, μείωση μισθών, περικοπή προσωπικού κ.α. Τελευταίο “κρούσμα” ήταν το γεγονός πως στρατολογήθηκε εκτάκτως βοηθητικό προσωπικό που ήταν ακατάλληλο αλλά φτηνότερο και δεν προσέλαβαν ειδικευμένο προσωπικό, για τα νοσοκομεία.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου, από την πλευρά του, δήλωσε πως η επίσκεψη της πρωθυπουργού “εκτιμήθηκε πολύ”. “Το προσωπικό μας βρίσκεται σε μεγάλη πίεση και υπάρχουν πολλά συναισθήματα. Υπάρχει κόπωση και πολύ άγχος. Θέλησαν να εκφράσουν όλα αυτά” πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανέφερε πως στόχος είναι να ενισχυθεί η Υγεία, ωστόσο κάποιες στιγμές χρειάζονται να λαμβάνονται “δύσκολες αποφάσεις”.  Σύμφωνα με τους Brussels Times, πηγές από το προσωπικό δήλωσαν πως από τη διοίκηση δεν τους επιτράπηκε ο δημόσιος σχολιασμός της διαμαρτυρίας τους.

Ο Αμβρόσιος αφορίζει Μητσοτάκη, Χαρδαλιά, Κεραμέως, αλλά η Ιερά Σύνοδος “αφορίζει” τον Αμβρόσιο (video)

Previous article

ΗΡΑΙΟΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.