ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Περιορισμός της πρόσβασης στο internet μετά τα πρωτοφανή επεισόδια λόγω εκλογών στην Λευκορωσία

0

Η Λευκορωσία προστίθεται στις χώρες που περιορίζουν την πρόσβαση στο internet σε περίοδο ταραχών, όπως έχουμε δει στο παρελθόν σε Τουρκία, Αίγυπτο, Κογκό, Ινδονησία, Ινδία, Ιράν, Ιράκ, Μπαγκλαντές και άλλες. Αφορμή οι πρόσφατες εκλογές στη χώρα, τα αποτελέσματα των οποίων κρίθηκαν ως νοθευμένα από την αντιπολίτευση, αφού επανεκλέγηκε ο επί 25 έτη Πρόεδρος Alexander Lukashenko με το 80% των ψηφοδελτίων.

Χιλιάδες πολιτών έχουν ξεχυθεί στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν εδώ και δύο βράδια, προκαλώντας την αντίδραση της αστυνομίας η οποία απάντησε με ευρεία ανάπτυξη δυνάμεων και χρήση χημικών και πλαστικών σφαιρών. Η υποψήφια της αντιπολίτευσης, Svetlana Tsikhanouskaya, αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών θεωρώντας πως αυτή είναι η νικήτρια και κατέφυγε στην Λιθουανία, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Σύμφωνα με το Vice, η κυβέρνηση απάντησε στις διαμαρτυρίες με περιορισμό της πρόσβασης στο internet. Το Twitter ανέφερε πως η λειτουργία του έχει μπλοκαριστεί στη χώρα, υπενθυμίζοντας πως η πρόσβαση στο internet είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.

Παρατηρητήρια ψηφιακών δικαιωμάτων αναφέρουν μπλοκάρισμα αρκετών sites καθώς και VPN υπηρεσιών από την Κυριακή, κάτι που επιβεβαιώνουν και τοπικοί δημοσιογράφοι.

8eCUgvCwsa

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ T.1706

Previous article

Συνέντευξη Νανόπουλου – οι επόμενες κινήσεις του δήμου για να πάρει τα 150 στρέμματα στο στρατόπεδο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.