ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Ρομπότ αντί για στρατιώτες θέλει ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου

0

Ο στρατηγός Sir Nick Carter σε συνέντευξη στο Sky News είπε ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση που προκλήθηκε από το COVID-19 θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει νέες απειλές για την ασφάλεια, ακόμη και πόλεμο.

Υπάρχει κίνδυνος ενός νέου παγκόσμιου πολέμου εάν οι τρέχουσες, μικρότερες συγκρούσεις κλιμακωθούν εκτός ελέγχου, προσελκύοντας περισσότερες χώρες και όπλα, προειδοποίησε ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο στρατηγός Sir Nick Carter είπε ακόμα πως η επένδυση σε ρομποτικές στρατιωτικές τεχνολογίες είναι στο επίκεντρο του προϋπολογισμού πενταετίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Τριάντα χιλιάδες ρομπότ-στρατιώτες θα αποτελέσουν βασικό τμήμα του Βρετανικού στρατού μέχρι το 2030, συνεργαζόμενα με τους ανθρώπους-στρατιώτες στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Ο στρατός του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει πιάσει τα νούμερα επιστράτευσης εδώ και χρόνια. Ούτε ο φετινός στόχος των 82.050 επιτεύχθηκε, αφού η χώρα μετρά 73.870 στρατιώτες. Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μπορούν να τραβούν την σκανδάλη και τα ρομπότ, παρά την παγκόσμια ανησυχία για τον ανεξέλεγκτο ρομποτικό πόλεμο για τον οποίο μιλάει εδώ και χρόνια η καμπάνια Stop Killer Robots.

Αν σκεφτούμε 10 χρόνια μπροστά, νομίζω πως δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο πόλεμος θα είναι πολύ διαφορετικός, θα υπάρχουν ρομπότ στο πεδίο της μάχης στο μέλλον – υπάρχουν ήδη σήμερα. Φυσικά αυτό θα αλλάξει την αναλογία ανθρωπίνου δυναμικού. Επίσης πιστεύω πως οι εφεδρείες είναι πολύ σημαντικές, όπως επέδειξε ο Covid, οπότε πιστεύω πως θα υπάρχει πολύ διαφορετική μίξη ανθρώπων και μηχανών από ότι έχουμε σήμερα.

8eCUgvCwsa

Την διεξαγωγή της Οικονομικής Ολυμπιάδας στην Ελλάδα διοργανώνει το ΚΕΦίΜ

Previous article

Μετεωρίτης στη Σαχάρα αποδεικνύει πως ο Άρης είχε νερό πρίν την εμφάνιση ζωής στη Γη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.