ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ψηφοφόρος που ο Τραμπ κατήγγειλε ότι έχει πεθάνει… είναι ζωντανή και μιλάει στην κάμερα

0

Πριν από λίγες ημέρες, η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, αμφισβητώντας τη διαφάνεια της ψηφοφορίας των αμερικανικών εκλογών 2020, ανέφερε ότι μία γυναίκα που ψήφισε στην Τζόρτζια είναι… νεκρή, οπότε η ψήφος της είναι παράνομη.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, η γυναίκα αυτή… ζει και βασιλεύει και λανθασμένα η ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ την κατέγραψε ως νεκρή. Συγκεκριμένα, στις 11 Νοεμβρίου η ομάδα του Αμερικανού προέδρου ισχυρίστηκε μέσω Twitter ότι ο Τζέιμς Μπλάλοκ -βετεράνος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου στο Κόβινγκτον της Τζόρτζια- που είναι νεκρός, ψήφισε στις αμερικανικές εκλογές, άρα η ψήφος του είναι άκυρη και ότι πρόκειται για απάτη.

Σύμφωνα με το tweet από τον λογαριασμό Trump War Room, ο Μπλάλοκ πέθανε πριν από 14 χρόνια, τον Ιανουάριο του 2006.

Ωστόσο, αξιωματούχοι του Newton County απέρριψαν τον ισχυρισμό, δηλώνοντας ότι ο Μπλάλοκ δεν είχε ψηφίσει, σύμφωνα με το 11alive.com. Αυτή που ψήφισε ήταν η χήρα του Μπλάλοκ, η οποία είναι εγγεγραμμένη με το όνομά του ως «Mrs. James E. Blalock, Jr» και υπέγραψε με αυτό το όνομα όταν ψήφισε.

«Οι αναφορές των ΜΜΕ για έναν νεκρό ψηφοφόρο που ψήφισε στην κομητεία
Newton είναι ανακριβείς», έγραψε η κομητεία σε μια ανάρτησή της στις 12 Νοεμβρίου, εξηγώντας την κατάσταση.

Ο δημοσιογράφος του WNIA, που συνεργάζεται με το CNN, Brendan Keefe, εξέτασε αυτόν τον ισχυρισμό της ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ, διαπιστώνοντας ότι δεν ήταν ο Τζέιμς Μπλάλοκ που ψήφισε στις εκλογές του 2020, αλλά η σύζυγός του.

«Δεν ψήφισε αυτός. Εγώ ήμουν που ψήφισα», δήλωσε μιλώντας στην κάμερα η Αγκνες Μπλάλοκ. Όταν ο δημοσιογράφος τής είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για νοθεία, η ηλικιωμένη γυναίκα απάντησε: «Το ξέρω και το ήξερα ότι δεν ήταν απάτη (η ψήφος μου)». Στη συνέχεια, ο ρεπόρτερ τη ρώτησε τι ψήφισε, επισημαίνοντας ότι δεν είναι υποχρεωμένη να απαντήσει, με τη γυναίκα να απαντά πως «ψήφισε τους Δημοκρατικούς, τον Μπάιντεν». «Νομίζω ότι στην ουσία ψήφισα εναντίον του άλλου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: cnn.com

8eCUgvCwsa

Η Τουρκία πλησιάζει στα όρια της έκρηξης

Previous article

Με τις «ευλογίες» του Πούτιν ο τουρκικός στρατός στο Αζερμπαϊτζάν

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.